Paskutiniojo Teismo laikrodis priartėjo prie vidurnakčio. Katastrofa jau 2024 m. (Video)  (1)

Laikrodžio rodyklių pajudėjimas žmoniją priartino prie pasaulinės katastrofos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Doomsday Clock“ įspėja žmones, kad žmonija gali atsidurti ant nelaimės slenksčio jau kitais metais, nes jos rodyklės vis labiau artėja prie vidurnakčio.

Apie tai rašo „The Mirror“.

„Kai laikrodis muša vidurnaktį, tai reiškia, kad vyksta kažkokie branduoliniai mainai arba katastrofiška klimato kaita, galinti sunaikinti žmoniją. Niekada nenorime pasiekti to taško ir nenorime žinoti, kaip tai atsitiks“, – sakė Rachel Bronson, „Bulletin“ vykdomasis direktorus.

Organizacija taip pat pažymėjo biologines grėsmes kaip veiksnį, prisidedantį prie šio drastiško laikrodžio koregavimo.

„Nuniokojantys įvykiai, tokie kaip COVID-19 pandemija, nebegali būti laikomi retais, kartą per šimtmetį pasitaikančiais įvykiais“, – rašoma „Bulletin“ svetainėje.

Kaip atsirado „Doomsday Clock“?

„Doomsday Clock“ – projektas, kurį 1947 metais pradėjo pirmosios amerikiečių atominės bombos kūrėjai. Tada ji rodė 7 minutes iki vidurnakčio.

Kartkartėmis ekspertai pasuka laikrodį, kuris rodo kelias minutes iki vidurnakčio – tai atspindi tarptautinės situacijos įtampą ir branduolinio ginklo kūrimo pažangą.

 

Pats vidurnakčio ženklas simbolizuoja branduolinio kataklizmo momentą.

Projekto tikslas – naudoti laikrodį ne kaip gąsdinimo taktiką, o priversti žmones kalbėtis.

„Siekiame, kad visuomenė prabiltų apie branduolinės saugos būklę ir tikrai spaustų lyderius atkreipti dėmesį į tai, taip pat į klimato kaitą, taip parodydami savo susirūpinimą“, – aiškino mokslininkai.

Tiesą sakant, todėl rodyklė judėjo pirmyn ir atgal, be to, beveik taip pat dažnai, kaip judėjo arčiau vidurnakčio. Tai įmanoma ateityje, ypač jei pasaulio lyderiai nesiims rimtų veiksmų klimato kaitai sulėtinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(28)
(11)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: