Su šypsena. Prancūzijos miestelio NSO nusileidimo aikštelėje sulaukta pirmo ekipažo  (11)

Nedideliame Prancūzijos miestelyje už savivaldybės pinigus pastatytoje nusileidimo aikštelėje NSO po 34 m. pagaliau sulaukta erdvėlaivio, rašo telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ares miestelio gyventojai, niekaip nesulaukdami tikrų svečių iš kosmoso, sugalvojo kaip būtų galima šį procesą paspasrtinti ir tiesiog privilioti marsiečius į trikampę nusileidimo aikštelę netikru ateivių erdvėlaiviu.

Miestelio menininkai sumeistravo NSO erdvėlaivį, kuris sekmadienį "nutūpė" aikštelėje. Gyventojai tikisi taip privilioti kitų planetų gyventojus, ieškančius nusileidimo vietos. Tuo labiau, jog prie aikštelės kabo labai jau iškalbingas užrašas: „Rezervuota kosmoso keliautojams.“ Neaišku, ar laukiami ateiviai mokės tokius užrašus skaityti, bet bent jau pro šalį važiuojantys turistai turėtų suprasti, jog ši vieta nepritaikyta automobilių parkavimui.

Nusileidimo aikštelę savivaldybė pastatė 1967 m., kai vietos oro uosto elektrikai ir NSO aistruoliai pasiskundė savivaldybei, kad Prancūzijoje nėra ateivių nusileidimo aikštelės.

Merui sumanymas patiko, jis paskelbė, kad kitų planetų gyventojams nereikės mokėti oro uosto mokesčių. Keista, jog net ir tokios lengvatos iki šiol nesuviliojo "kosmoso svečių". Mero nuomone, tokia idėja nėra visiškai kvaila (na, gal tik šiek tiek) nes mūsų Visatoje egzistuoja tiek daug nežinomų pasaulių, jog negali žinoti, kas juose slepiasi.

Iki šiol NSO nusileidimo aikštelė pritraukė tik turistų – po 20 tūkst. per metus. Reikia pripažinti, jog bent šiuo požiūriu tai visai pasisekusi idėja. Be to,  originali ir sukelianti šypseną. Tad jei planuosit kelionę po Prancūziją, nepamirškit aplankyti ir NSO rezervuotos aikštelės - gal kaip tik tuo metu iš dangaus nusileis pirmasis laukiamas ekipažas? :)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: