„Nuo 8,9 litro iki 7,8.“ Kremlius imasi alkoholikų. Yra viena problema  (1)

„Vienintelis būdas, kurį jie supranta, yra mušti per galvą visiems, kurie nesutinka.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žurnalistas Andrejus Okun savo „Telegram“ kanale ironiškai rašo, kaip Rusijos valdžia privers rusus vartoti mažiau alkoholio.

Rusijos vyriausybė patvirtino koncepciją, kuria siekiama priversti rusus vartoti mažiau alkoholio iki 2030 m. Tikslas ne grandiozinis, o apčiuopiamas – Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnai nori, kad etanolio suvartojimo lygis sumažėtų nuo dabartinių 8,9 litro (palyginti su pasauliu gana gerai) iki 7,8.

Čia tik viena problema. Rusijos valdžia ne kartą įrodė, kad nemoka naudotis „minkšta“ jėga. Visi dešinieji radikalai, kuriuos Putino režimas ilgą laiką maitino Europoje, visas naftos ir dujų šantažas – niekas nedavė norimų rezultatų neveiksniose rankose. Vienintelis būdas, kurį jie supranta, yra mušti per galvą visiems, kurie nesutinka.

Kokią gilumą Putino režimas gali pasiekti, kad padėtų gyventojams mažiau gerti? Prisiminkite, vasarą buvo daug kalbų apie skaitmeninį rublį – savotišką antikriptovaliutą, apie kurią Centrinis bankas jau seniai svajoja. Skaitmeninį rublį lengva sekti ir lengva „patikrinti“, sužinoti, kas ir kada atsiskaitė. Taip, tai netgi gali būti užprogramuota, nustatant apribojimus tam tikriems pirkiniams.

 

Pavyzdžiui, darbe jums kaip atlyginimą pervedė 40 tūkstančių skaitmeninių rublių, o  programiniame kode jau buvo įvesti apribojimai. Visa suma paskirstoma už jus – valstybė jau nusprendė, kiek ir kur galite išleisti. Ir pasirodo, kad, iš 40 tūkstančių sunkiai uždirbtų lėšų, alkoholiui galima išleisti tik vieną, nes Centrinis bankas, atsiliepdamas į Sveikatos apsaugos ministerijos raginimą, stengiasi pasirūpinti piliečių sveikata.

Ši valdžia kito kelio nežino, o reikalingas būdas visada bus rastas. Ar branduolinis, ar skaitmeninis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(11)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)