Masinis skurdas Rusijoje. „Sunkumų reikia.“ Putinas ragina „stengtis“ patiems  ()

Rusijos piliečiai vos suduria galą su galu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi Rusijos piliečiai vos suduria galą su galu, tačiau sunkumų reikia, nes jie verčia žmogų „stengtis“ ir vertinti tai, ką turi, pirmadienį pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Didžioji dauguma [Rusijos] piliečių vis dar gyvena nuo atlyginimo iki atlyginimo“, – sakė jis susitikime su Rusijos čempionato „Profesionaly“ („Profesionalai“) nugalėtojais ir mentoriais.

Putinas pridūrė, kad Rusijoje „turtingų ir labai turtingų žmonių“ taip pat yra daug. O daugelis jų, anot Rusijos Federacijos prezidento, dirbtinai sukuria sunkumų savo vaikams. „Kodėl? Nes reikia, kad žmogus pats kažko siektų ir pasiektų. Jei viskas krenta iš dangaus kaip mana, jis nieko nevertins. Tai yra problema“, – TASS cituoja Putiną.

„Rosstat“ duomenimis, 2023 m. sausį–rugsėjį realios rusų disponuojamos grynųjų pinigų pajamos išaugo 4,8 proc., o tai visiškai kompensavo pirmųjų karo metų nuosmukį, kurį oficiali statistika skaičiavo 1 proc. Realaus darbo užmokesčio augimas sausį-rugpjūtį siekė 7,5 proc., o gegužę pasiekė rekordinį dydį nuo 2008 m. – 13,3 proc.

 

Vidutiniškai trečiąjį ketvirtį Rusijos piliečiai, „Rosstat“ duomenimis, pragyveno už 49 467 rublius per mėnesį (eurais - 500,27), o dirbančių gyventojų pajamos siekė 69 439 rublius per mėnesį (eurais - 702,25), t.y. daugiau 9 tūkst. rublių arba 15,1 proc. nei praeitais metais.

Vienintelė piliečių kategorija, kuri, remiantis oficialia statistika, neprasigyveno, buvo pensininkai: nepaisant to, kad vidutinė pensija padidėjo 6%, iki 19 576 rublių (eurais - 197,98), visą padidėjimą „suvalgė infliacija“. Realiai pensijų augimo tempas iki rugsėjo tapo nulinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(10)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()