Ultimatumas Bidenui. Trumpas nori keršto  ()

D. Trumpas įrodinės, kad negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donaldas Trumpas grasina JAV prezidentui Joe Bidenui baudžiamuoju kaltinimu, jei teismas, remdamasis buvusio prezidento skundu, nepripažins valstybių vadovų teisės į imunitetą, rašo „Voice of Europe“.

„Jei aš neturėsiu imuniteto, tai korumpuotas Joe taip pat neturės, o Afganistanui pasidavus tarpvalstybinei invazijai, jau nekalbant apie milijonus dolerių svetimų pinigų jo kišenėse, Joe bus mokesčių nusikaltėlis. Naudodamas DOJ kaip ginklą prieš politinį oponentą, Joe atidarau didžiulę Pandoros skrynią“, – savo „Truth Social“ rašė D. Trumpas.

D. Trumpas pažadėjo, kad antradienį dalyvaus apeliacinio teismo posėdyje Vašingtone ir įrodinės, kad jis turi teisę į prezidento imunitetą ir negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

JAV Aukščiausiasis Teismas anksčiau atmetė prokurorų prašymą skubiai peržiūrėti D. Trumpo teisinės neliečiamybės apimties ir jos taikymo daugeliui jam inkriminuotų nusikalstamų epizodų klausimą.

Pats D. Trumpas prašė teismo nesutikti paspartinti bylos nagrinėjimo, kuris vyksta Vašingtono federaliniame teisme ir apima, be kitų epizodų, tuo metu einančio prezidento pareigas šalininkų įvykdytą Kapitolijaus šturmą, bandant blokuoti įstatyminį savo varžovo Joe Bideno pergalės sertifikavimą.

 

D.Trumpo gynyba grindžiama tuo, kad, pirma, būdamas valstybės vadovu, jis turėjo teisinę neliečiamybę ir, antra, pasinaudojo žodžio laisve, atsisakydamas pripažinti pralaimėjimą rinkimuose.

D. Trumpui iš viso gresia 91 kaltinimas keturiose baudžiamosiose bylose, kurias respublikonų politikas vadina demokratų bandymu neleisti jam sugrįžti į Baltuosius rūmus. Pagal rimčiausius straipsnius D. Trumpui gresia 20 metų nelaisvės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(3)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: