„Jokiais būdais! Ukrainai tai nepriimtina“. Jermakas susitikime Davose skelbia griežtą pareiškimą (Video)  ()

Bet kokie bandymai Rusijos agresijos karą paversti „įšaldytu konfliktu“ Ukrainoje yra nepriimtini ukrainiečiams ir šalies politinei vadovybei. Per dvejus metus ukrainiečiai įrodė savo gebėjimą laimėti šį karą ir tikisi nuolatinės Vakarų partnerių ir draugų pagalbos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas Davose per spaudos konferenciją po ketvirtojo pasaulio lyderių nacionalinio saugumo patarėjų ir politinių patarėjų susitikimo dėl Ukrainos „Taikos formulės“ įgyvendinimo rezultatų.

„Pirmiausia, Ukrainos prezidentas ir visa jo komanda niekada nepriims ir nesutiks su „įšaldytu“ konfliktu. Tai nepriimtina Ukrainos visuomenei. Kasdien ukrainiečiai gyvena šio karo sąlygomis, o eidami miegoti nėra tikri, kad pabus. Rusijos raketų ir bepiločių orlaivių atakos tęsiasi beveik kiekvieną dieną ir kiekvieną naktį. Matėte, kas įvyko gruodžio 29 ir sausio 2 d. Tai reiškia, kad gyvename tikrovėje, o ne kažkokioje išgalvotoje situacijoje“, – pažymėjo Andrijus Yermakas. (Įrašas nuo 30 min.)

Atsakydamas į klausimą apie artėjančių JAV prezidento rinkimų galimą įtaką paramai Ukrainai, jis prisiminė, kad Ukrainos delegacijų, taip pat prezidento V. Zelenskio vizitai JAV praėjusių metų pabaigoje, susitikimai Baltuosiuose rūmuose, 2010 m. Kongrese, su abiejų partijų atstovais Valstybės departamente, nuodugnūs pokalbiai su ekspertais ir žmonėmis, kurie yra artimai susipažinę su Amerikos politika, suteikia pagrindo tikėtis geriausio.

Tikimės, kad galiausiai balsavimas dėl naujojo (JAV) biudžeto  Ukrainai paramai įvyks. Taip pat labai teigiamai vertinu galimybę, jog mūsų Europos bičiuliai patvirtins 50 milijardų eurų paketą (Ukrainos fondas 2024-2027 metams – red.)“, – sakė OP vadovas.

Jis pažymėjo, kad per dvejus žiauraus karo metus Ukrainos valstybė ir ukrainiečių tauta įrodė savo sugebėjimą laimėti kovoje su Rusijos agresija.

 

„Kai sakau, kad esu tikras dėl mūsų pergalės, prisimenu daug dalykų. Ginklų ir amunicijos pradėjome gauti praėjus keliems mėnesiams po (Rusijos invazijos) pradžios, tačiau per tą laiką mūsų žmonės, mūsų drąsi tauta, sugebėjo išvaduoti Kyjivo sritį, sustabdyti Rusijos kariuomenę, neleisti jai toliau užimti mūsų teritorijų. Jau atlaisvinome apie 50 procentų teritorijos, kuri buvo užimta nuo 2022 metų vasario 24 dienos. Praktiškai sustabdėme bet kokią Rusijos Juodosios jūros laivyno, kuris buvo perkeltas iš Krymo į kitas vietas, veiklą. Nepasidavėme Rusijos šantažui ir atidarėme grūdų koridorius, kurie iki šiol veikia“, – pabrėžė Andrijus Jermakas.

Jis priminė, kad Ukraina šiais metais nesuteikė Rusijai jokių galimybių užimti naujų miestų. Taip, kaip tik dabar aplink Avdijivką ir aplink Bachmutą vyksta sunkios kovos. Ši nedidelė vietelė, kurios pavadinimą iki karo žinojo labai mažai žmonių pasaulyje, tapo stabilumo simboliu. Tik Bachmute, kur neliko nei vieno viso pastato, buvo sunaikinta daugiau nei 20 tūkstančių „vagneriečių“, o bendri rusų nuostoliai kare prieš Ukrainą jau matuojami šimtais tūkstančių.

 

„Taigi tai nėra tik mano tikėjimas pergale. Ukraina ir ukrainiečių tauta per šiuos dvejus metus įrodė, kad esame pajėgūs laimėti, žinoma, padedami ir palaikomi mūsų partnerių ir draugų. Esu tikras, kad ši parama ir pagalba bus tęsiama“, – pridūrė OP vadovas.

Vakar Davose, prieš prasidedant Pasaulio ekonomikos forumui, įvyko ketvirtasis patarėjų nacionalinio saugumo klausimais ir patarėjų politikos klausimais susitikimas, kuriame dalyvavo Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(2)
(18)

Komentarai ()