Niekas nėra amžinas. Kas pakeis Lukašenką  ()

Lukašenka pradėjo ruoštis 2024 metų vasario 25 dieną numatytiems Baltarusijos parlamento rinkimams. Jau matoma ir jo prezidentinės kampanijos pradžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos opozicionierius Pavelas Latuško teigia, kad Lukašenka pats nuspręs, kaip atrodys jo rinkiminės kampanijos.

Dabar Baltarusija rengiasi parlamento rinkimams, po kurių bus suburta Nacionalinė asamblėja, kuri be kitų darbų galės tvirtinti nacionalinio saugumo koncepciją, karinę doktriną ir, svarbiausia, teikti svarstyti prezidento apkaltą. Aišku, to nedarys. Bet galėtų.

„Kaip manote, kas jai vadovaus? Sprendžiant pagal diktatūros logiką, nėra kitų variantų, kaip tik pats Lukašenka. Tai yra, jis vienu metu užims dvejas pareigas“, – sakė Latuško.

Tada Baltarusijoje bus prezidento rinkimai. Tiesa, tik 2025 metais. Iš karto kyla klausimas, ar Lukašenka užleis savo poziciją. Greičiausiai ne.

„Jis laikysis valdžioje iki galo. Jam tai - kaip narkotikas. Kaip liga. Bet jei svarstysite, kam gali atitekti valdžia, tai tikriausiai būtų jo sūnus“, – teigia Latuško.

 

Opozicionierius patikslino, kad kalba apie vyriausią Lukašenkos sūnų Viktorą. Yra tikimybė, kad Lukašenką pakeistų kas nors iš Kremliaus, bet tai galimai sukeltų vidinį konfliktą šalyje.

(6)
(13)
(-7)

Komentarai ()