Pusryčiai, kurie padės greitai numesti svorį  ()

Daugelis žmonių mano, kad valgymų praleidimas yra geras būdas numesti svorio, tačiau taip tikrai nėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra argumentų, jog pusryčių, kaip svarbaus valgio, idėja yra tik mitas ir rinkodaros strategija. Tai nereiškia, kad jo reikia nepaisyti, ypač jei jūsų tikslas yra numesti svorio.

Mitybos specialistė Lisa Young paaiškina, kodėl pusryčių valgymas yra toks svarbus jūsų organizmui, rašo „Eat this, no that“.

Tai energetinis valgis. Vienas iš pagrindinių pusryčių privalumų yra energijos, reikalingos efektyviam darbui ir aukštam produktyvumui palaikyti, padidėjimas. Pusryčiai padeda greičiau susikaupti, mąstyti ir veikti. Nors tai nėra tiesiogiai susiję su svorio metimu, padidinus energijos lygį per dieną, atsiranda daugiau motyvacijos sportuoti, eiti pasivaikščioti ar gaminti sveiką maistą, o tai galiausiai gali padėti numesti svorio.

Palaiko pilnatvės jausmą. Savaime suprantama, kad gaudami kalorijas ryte galite jaustis sotūs ir sudeginti daugiau kalorijų per dieną. Be to, jei nesijausite alkanas visą laiką, jums bus lengviau kontroliuoti savo apetitą ir pasiruošti likusiai dienos daliai. Jei dažnai jaučiatės alkanas, dažnai valgote nesveikų, kaloringų užkandžių, o tai gali trukdyti jūsų svorio metimo procesui. Todėl stenkitės nepraleisti pusryčių, kad nepapildytumėte savo raciono tuščiomis kalorijomis iš įvairių užkandžių.

Užkerta kelią užkandžiavimui vėlyvą vakarą. Tyrėja Amy Goodson pastebėjo, kad jos klientai, kurie buvo linkę užkandžiauti vėlyvą vakarą, dažnai praleisdavo pusryčius. Taip yra dėl cukraus kiekio kraujyje svyravimų, o reguliarūs ir maistingi pusryčiai, kuriuose gausu angliavandenių, skaidulų ir baltymų, padeda palaikyti stabilų cukraus kiekį visą dieną. Galbūt manote, kad sutaupysite kalorijų kiekį praleisdami pusryčius, bet tikriausiai kompensuosite jas per dieną.

 

Gaunate reikalingų skaidulų. Pusryčiai suteikia puikią galimybę padidinti skaidulų – pagrindinės svorio metimo medžiagos – suvartojimą. Tyrimai rodo, kad skaidulų vartojimas yra tiesiogiai susijęs su svorio metimu, nes šie maisto produktai yra sotesni ir leidžia jaustis sotesniam. Suaugusiesiems rekomenduojama kasdien suvartoti ne mažiau kaip 23–30 gramų skaidulų, tačiau daugelis negauna pakankamai šios naudingos medžiagos, esančios daržovėse ir vaisiuose.

 

Gaunate baltymų. Pusryčiai ne tik padidina skaidulų suvartojimą, bet ir gali suteikti jums reikalingų baltymų. Pasirodo, reguliarus baltymų vartojimas padeda numesti svorį greičiau ir efektyviau nei tiems, kurie iš savo dietos negauna pakankamai baltymų. Baltymai teigiamai veikia medžiagų apykaitą, sotumo jausmą ir gebėjimą sumažinti alkio hormonų kiekį, taip pat bendrą suvartojamo maisto kiekį. Stenkitės į savo pusryčius įtraukti bent 20-30 gramų baltymų kiekvieną dieną.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()