„Pasiųsta speciali 70 FSB žmogžudžių brigada Europoje.“ Taikinyje prezidentas  ()

Žurnalistas Christo Grozevas atskleidė, kaip Rusijos žvalgybos padalinys kėsinosi į Zelenskį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bellingcat“ žurnalistas Christo Grozevas padėjo demaskuoti slaptą Rusijos karinės žvalgybos padalinį „29155“ - specialiųjų pajėgų komandą, vykdančią sabotažą ir žmogžudystes visoje Europoje. Kaip Grozevas pranešė „The Insider“, tyrėjų aptikti elektroniniai laiškai rodo pernelyg didelį Rusijos pasitikėjimą greita pergale prieš Ukrainą, kuri taip ir neįvyko.

„29155“ buvo sukurta 2007 m. ar 2008 m., kai V. Putinas padarė sprendimą, kad „visas pasaulis yra priešas“. Didelį specialiųjų pajėgų padalinį sudaro apie 70 Rusijos slaptųjų agentų, besispecializuojančių žmogžudysčių srityje. V. Grozevas sakė, kad jie yra atsakingi už tokias didelio atgarsio sulaukusias atakas kaip 2018 m. buvusio šnipo Sergejaus Skripalio apnuodijimas „Novičiok“ Jungtinėje Karalystėje.

Organizacija „Bellingcat“ taip pat turi elektroninius laiškus apie nepavykusį Rusijos planą nužudyti prezidentą V. Zelenskį ir jo aplinkos žmones. Juos siuntė Rusijos žvalgybos pareigūnas, kuris priklausė profesionalių žudikų  grupei, dislokuotai į Kijevą plataus masto invazijos pradžioje.

Grozevas sakė, kad iš neužšifruotų elektroninių laiškų matyti, jog rusai tikėjosi vienos savaitės karo Ukrainoje ir nusivylė, kai jis užsitęsė. Tačiau misija, nukreipta prieš Zelenskį, įstrigo keliems mėnesiams ir buvo nesėkminga.

 

Grozevas taip pat paskambino Putino kritikui ir šachmatų didmeistriui Gariui Kasparovui ir perspėjo, kad agentas „29155“ infiltravosi į Rusijos išeivijos grupes, kad su juo susisiektų.

Christo Grozevas mano, kad dėl „29155“ sąmokslų demaskavimo „darbo neteko begalė žudikų“. Tačiau dėl to „Bellingcat“ žurnalistas pats atsidūrė sąraše žmonių, kuriuos Rusija nori likviduoti – apie tai jam pranešė vienas žvalgybos informatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()