Nauja karo strategija. Zalužno atleidimas. Kaip tai atsilieps frontui  ()

Valerijaus Zalužno atleidimas yra svarbiausias Ukrainos karinės vadovybės pasikeitimas nuo Rusijos invazijos pradžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį, vasario 8 d., Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atleido Ukrainos kariuomenės vadą Valerijų Zalužną. Į kariuomenės vado atsistatydinimą jau sureagavo Vakarų žiniasklaidos priemonės, ypač „The New York Times“ ir  „Politico“.  Jos priminė, kad būtent Zalužnas atliko lemiamą vaidmenį pirmosiomis karo Ukrainoje dienomis.

Tačiau, kaip pastebėjo austrų karo analitikas Tomas Kuperis, Zalužnas dabar kritikuojamas už tai, kad nesugebėjo užbaigti Ukrainos kariuomenės pertvarkymo pagal vakarietišką tvarką, nepagerino logistikos ir per visą karą nesugebėjo atitraukti karių nuo fronto linijos, kad jie galėtų pailsėti.

Zelenskio ir Zalužno santykiai dėl nepavykusio 2023 m. kontrpuolimo buvo įtempti kelis mėnesius. Po kelis mėnesius trukusių kovų Ukrainai pavyko atkovoti labai nedaug teritorijos, o tai pareikalavo didžiulių technikos ir žmonių nuostolių.

Vienas ukrainiečių karininkas „Politico" sakė, kad artimiausiais mėnesiais, kai Ukrainai teks gintis, dabartinis „išsekinimo karas Ukrainai yra labai, labai blogas pasirinkimas". Todėl nereiktų kalbėti apie 500 000 karių mobilizaciją.

 

Jis įsitikinęs, kad Ukraina turėtų laikytis „asimetriškos“ strategijos ir sutelkti dėmesį į smūgius Rusijos viduje esantiems gynybos ir pramonės objektams. Tai padės „išmušti dantis“ agresoriui, kuris vis dar turi didelį technikos ir žmonių pranašumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()