Neįtikėtina. „Bus mokama 13-oji pensija.“ Tai nusprendė viena Europos šalis  ()

Valdžia ir verslas šį pasiūlymą pavadino finansiškai nepagrįstu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šveicarijoje buvo surengtas referendumas, kurio metu piliečiai balsavo už 13-osios pensijos – papildomos išmokos grynaisiais, panašios į kai kuriose įmonėse praktikuojamą 13-ą atlyginimą – įvedimą. Tai praneša „Reuters“.

Pastebima, kad būtinybė didinti pensijų išmokas buvo pagrįsta nuolat didėjančia pragyvenimo kaina. Todėl profesinės sąjungos lėmė, kad papildomos 13-osios mėnesinės išmokos pensininkams klausimas būtų pateiktas referendumui. Valdžia ir verslas šį pasiūlymą pavadino finansiškai nepagrįstu, tačiau piliečiai pasakė savo nuomonę – už tai balsavo 58 proc.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5745 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Pastebėtina, kad anksčiau tokias socialines premijas skeptiškai vertino ir Šveicarijos rinkėjai. Anot „Reuters“, ankstesniais metais šveicarai referendumuose jau nužudė siūlymus trumpinti darbo savaitę ir pailginti atostogas.

„Neaišku, kaip bus finansuojama papildoma pensija, kas turėtų įsigalioti 2026 m. Oponentai teigia, kad tai gali paskatinti mokesčių didinimą ar išlaidų mažinimą ir labiau apkrauti jaunus šveicarus“, – rašo laikraštis ir priduria, kad minimali pensija dabar yra 1225 CHF (1 400 eurų) per mėnesį, o maksimali suma yra 2 450 CHF.

 

Tuo pat metu šveicarai nepritarė minčiai pensinį amžių didinti nuo 65 iki 66 metų. Prieš balsavo daugiau nei 74% rinkėjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()