2024-ųjų „Eurovizija“. Bus dar įdomiau. Skelbiamos naujos taisyklės  ()

Organizatoriai tvirtina, kad tai gali padaryti konkursą įdomesniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 m. gegužę Švedijos mieste Malmėje vyks 68-asis tarptautinis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Tačiau šį kartą žiūrovų ir dalyvių laukia tam tikri pokyčiai. Pažymima, kad tokių naujovių bus trys. Apie tai oficialioje konkurso svetainėje pranešė Švedijos visuomeninis transliuotojas SVT.

Pirmoji „Eurovizijos 2024“ naujovė

Pirmoji nauja taisyklė taikoma dalyviams, atstovaujantiems Didžiojo penketo šalims (tai yra konkurso steigėjoms). Taigi dabar Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos, taip pat konkursą rengiančios Švedijos atstovai pusfinalio metu atliks visas savo dainas gyvai. Bet dėl vietų pusfinalyje nesivaržys, nes jos automatiškai yra finale.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7503 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

„Manome, kad šis pokytis suteikia Didžiajam penketui ir priimančiajai šaliai sąžiningesnes sąlygas didžiajame finale, nes dabar jos turi galimybę pusfinalyje pasirodyti gyvai scenoje. Tai taip pat yra žiūrovų pergalė, nes iki didžiojo finalo jie galės gyvai pamatyti visus šiemet dalyvaujančius atlikėjus“, – sakė „Eurovizijos“ vykdomasis prodiuseris.

Antroji „Eurovizijos 2024“ naujovė

Žiūrovų balsavimas „Eurovizijos“ finale vyks ne konkurso pabaigoje, kaip anksčiau, o iškart po to, kai į sceną žengs pirmasis dalyvis.

„Balsavimas dėl finalo anksčiau prasidėdavo, kai scenoje būdavo atliktos visos 26 dainos. Vietoj to norime nuo pat pradžių įtraukti žiūrovus į procesą, kad pamatę ką nors patinkančio, galėtumėte balsuoti iš karto“, – sakė vykdomasis prodiuseris.

Trečioji naujovė „Eurovizijoje 2024“

 

„Eurovizijoje“ nedalyvaujančių šalių gerbėjai dabar turės beveik 24 valandas balsuoti už jiems patinkančias dainas. Internetinis balsavimas prasidės iškart po to, kai bus baigta antroji ankstesnio vakaro pusfinalio ir didžiojo finalo repeticija. Balsavimas tęsis iki tiesioginių transliacijų pradžios.

„Kituose pasaulio kampeliuose yra žiūrovų, norinčių balsuoti, ir mes norime jiems suteikti geriausią galimybę balsuoti, nesikeliant vidury nakties“, – sakė organizatoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(5)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: