Nuostabu! Kuo riebesnis toks kepsnys, tuo jis naudingesnis sveikatai, teigia gydytoja  ()

Daugelis žmonių klaidingai mano, kad visa riebi mėsa kenkia ir sveikatai, ir figūrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienos rūšies riebi mėsa labai naudinga sveikatai, nes joje daug oleino rūgšties.

Apie tai kalbėjo gydytoja iš JAV Lucia Garcia, rašo „Quora“.

Mes kalbame apie marmurinę mėsą. Iš šios rūšies mėsos gaminami kepsniai.

Gydytoja sako, kad marmurinėje mėsoje yra riebalų rūšis, kurioje daug mononesočiųjų riebalų rūgščių, tokių kaip oleino rūgštis, ir ji turi daug didesnę maistinę vertę nei liesa jautiena. Vienas pagrindinių kepsnio kokybės vertinimo kriterijų – kuo daugiau jame marmuro, tuo kepsnio kokybė aukštesnė. Kai kepsnys įkaista, marmuras pradeda tirpti ir padengia liesą mėsą, padidindamas kepsnio švelnumą, sultingumą, drėgnumą ir skonį.

Tokios mėsos riebalai yra labai sveiki, – sako specialistė. Ji paaiškino, kad oleino rūgštis yra mononesočiųjų riebalų rūgščių rūšis, kuri turi antioksidacinį poveikį, mažina cholesterolio ir kraujo lipidų kiekį, taip pat labai naudinga širdies ir kraujagyslių veiklai.

Kartu oleino rūgštis gali padidinti organizmo imunitetą ir atsparumą, sumažinti riziką susirgti įvairiomis ligomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(5)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()