Turi ilgiausius plaukus pasaulyje! Ukrainietė pateko į Gineso rekordų knygą (Foto, Video)  (2)

Gineso rekordų knyga paskelbė naują ilgiausių pasaulio plaukų rekordą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alia Nasirova paskelbta naująja pasaulio rekordininke. Jos plaukai yra 257,7 centimetro ilgio ir laikomi ilgiausiais tarp gyvų moterų pasaulyje.

Rekordas pristatytas italų televizijos laidoje „Lo Show dei Record“.

35 metų rekordininkės plaukai beveik metru ilgesni už jos ūgį – 165 centimetrus. Alios plaukų ilgis viršija aukščiausio pasaulio žmogaus Sultano Köseno ūgį (251 centimetras).

Laidos užkulisiuose Alia pasidalijo įspūdingo plaukų ilgio paslaptimis. Moteris sako, kad plaukus plauna kartą per savaitę (procesas užtrunka 30 minučių) ir leidžia jiems natūraliai išdžiūti, o tai gali užtrukti iki 24 valandų. O plaukus šukuoja tik tada, kai jie išdžiūna. Be to papildomai dvi valandas užtrunka uždėti plaukų kaukę.

Alia plaukus tik šiek tiek pakerpa, kad jie būtų stiprūs ir sveiki.

 

„Laikausi kelių paprastų taisyklių, kad išlaikyčiau savo plaukų sveikatą. Plaukų nedažau, naudoju tik natūralias priemones, plaukus tepu natūraliomis kaukėmis ir aliejais, dažniausiai kaukes ruošiu pati, niekada nešukuoju šlapių plaukų, nenaudoju plaukų džiovintuvo. Taip pat reguliariai pakerpu išsišakojusius galiukus, valgau sveiką maistą ir nevartoju alkoholio. Vartoju vitaminus ir masažuoju galvos odą“, – pasakoja rekordininė.

Rekordininkė kasdien riša plaukus į kasą, nes kitaip palaidi plaukai sukels diskomfortą.

 

Moteris gyvena Slovakijoje, kur dirba modeliu, dailininke ir kuria grafines iliustracijas. Alia taip pat reguliariai dalijasi savo vaizdo įrašais ir nuotraukomis „Instagram“ ir „YouTube“.

Ją įkvėpė mama ir močiutė, kurios taip pat turėjo labai ilgus plaukus, taip pat pasakų herojės, tokios kaip Auksaplaukė (Rapunzel), su kuria ji dažnai lyginama.

Moteris tikisi, kad jos pavyzdys gali įkvėpti kitus džiaugtis natūraliu žmonių grožiu.

Ilgiausi kada nors užfiksuoti plaukai priklausė Indijos šventikui Swami Pandarasannadhi. 1949 metais vyro plaukai buvo 7,93 metro ilgio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)