„Buvo 600, liko 40.“ Kas vyksta Rusijos armijoje  ()

Viską matė savo akimis.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© tprzem (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/soldier-the-war-the-army-conflict-4771927/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantas-dezertyras pabėgo iš armijos, o paskui iš Rusijos Federacijos. Jis ieško politinio prieglobsčio, bijo dronų, kovoja su agresijos priepuoliais ir yra įsitikinęs, kad nuostolius slepiančiais Rusijos kariuomenės vadais negalima pasitikėti. Jis buvo granatsvaidininkas būryje „Štorm Z“ ir  pabėgo iš Rusijos armijos balandžio mėnesį, ir galų gale nusprendė papasakoti apie tai, ką matė savo akimis. 

Jo pasakojimą paskelbė leidinys „Verstka“ savo „Telegram“ kanale. 

Antonas (vardas ir pavardė išgalvoti) pasakojo, kad jo būryje „išgyventi buvo neįmanoma, iš 600 žmonių liko 40“Pasak okupanto-dezertyro, jis buvo priverstas eiti kariauti, nes negalėjo grąžinti paskolos ir antstoliai jį privertė pasirašyti sutartį. 

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Alkotesteriai, nardymo įranga, Bluetooth garso siųstuvai-imtuvai, įspūdingi tikrikliai, įrankiai ir kt.
2450 8

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30/2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

2) „DIDEEP“ - nardymo rinkinys

3) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

4) „A20“ - portabilus, įkraunamas, bekontaktis alkotesteris

5) „BlitzWolf BW-BL2“ - Bluetooth garso siųstuvas-imtuvas

6) Įspūdingų galimybių ir kainos tikrikliai

Išsamiau

Rusijos okupantas papasakojo, kad atsidūręs rusų karių stovykloje pamatė visur, pirmiausia vadovybėje, paplitusį girtuokliavimą. Jį papiktino išduota uniforma, o būtent penkiasdešimt metų senumo kareiviška kuprinė, o pasakęs savo nuomonę šiuo ir kitais klausimais, jis atsidūrė atliekančių bausmę ir buvusių kalinių būryje „Štorm Z“. 

 

Antonas įsitikinęs, kad išliko gyvas tik dėl to, kad iš pradžių buvo įrašytas į prieštankinės raketų sistemos operatorių sąrašą, o vėliau tapo granatsvaidininku būryje, kuris už kilometro nuo fronto linijos dengė puolančius šturmuotojus.  Dezertyro teigimu, iš 60-100 užpuolikų grupės grįžo 6 ar 7. 

Pabėgęs rusų kariškis pabrėžė, kad niekas iš rusų kariuomenės vadovybės su savo daliniais į fronto liniją pulti nevažiavo, aukštesnio rango kariškiai tik gėrė ir užsiėmė biurokratija, o ypač slėpė nuostolius. Per 8 karo mėnesius okupantas prisiminė, kad žuvo tik vadai šaukiniais „Jermakas“ ir „Veideris“.

 

„Už 200-uosius ir 300-uosius tikrai niekas galvos nepaglostys“, – pasakė Antonas. Nusikaltę rusų vadai slėpė visus savo kareivius, kurie buvo likviduoti ukrainiečių, pažymėdami juos kaip 500-uosius, tai yra kaip tuos, kurie dezertyravo. Tokiems Rusijos armijoje išmokos nepriklauso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(2)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()