Tik neimkite jo į kelionę! Šio vaisto turėjimas gali baigtis mirties bausme  ()

Ketinate atostogauti? Patikrinkite, kokius vaistus galite pasiimti su savimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykstant atostogauti į užsienį verta būti itin atidiems, jei į lagaminą planuojate įsidėti vaistų. Kartais užtenka vieno neapgalvoto sprendimo, kad atostogos virstų tikru košmaru. Kai kuriose šalyse už tam tikrų medžiagų importą galite būti baudžiami.

Tikrai verta iš anksto, pvz., Užsienio reikalų ministerijos svetainėje, pasidomėti, kokie reglamentai galioja šalyje, į kurią vykstate. Jei kuriam nors iš vaistų gali būti taikomi apribojimai, su savimi turėtumėte turėti receptą ir medicininę pažymą.

Geriausia medicininę pažymą išversti į anglų kalbą. Joje turėtų būti pagrindimas, kodėl pacientas su savimi turi šiuos vaistus. Taip pat turėtumėte nepamiršti, kad kai kuriems vaistams, kuriuos galima įsigyti be recepto Lietuvoje, kitose šalyse gali būti taikomi apribojimai ir atvirkščiai – vaistai, kuriuos perkame užsienyje, gali sukelti problemų grįžus į tėvynę. Ypač jei jie nėra registruoti šalyje.

[EU+Kuponai] Premjera, kokios dar nebuvo! Portabilus TV ir garso kolonėlė viename. Nustebsite sužinoję, ką sugeba šis daikčiukas + monstrinės energijos stotelės
2930 2

Premjeros pasiūlymas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Monster VMay“ - portabilus TV ir garso kolonėlė viename

2) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

3) „Blackview Oscal PowerMax 3600“ - mobili energijos stotelė, 3600W, 3600Wh, LiFePO4

Išsamiau

Geriau su savimi neturėti daugiau nei penkių vieno vaisto pakuočių. Dažniausiai problemą sukelia psichotropiniai ir narkotiniai vaistai. Be to, remiantis įstatymais, gabenant, eksportuojant ir įsigyjant šiuos vaistus Europos ekonominėje erdvėje, reikia gauti atitinkamą dokumentą, išduotą vyriausiojo farmacijos inspektoriaus.

Kuriose šalyse ir kokių vaistų turėtumėte vengti? Egipte tramadoliui – sintetiniam opioidiniam skausmą malšinančiam vaistui – taikomos specialios taisyklės. „Už neteisėtą, nedeklaruotą vaistų gabenimą galite būti baudžiami iki 25 metų kalėjimo arba... mirties bausme“, – perspėja Lenkijos leidinys WP.

 

JAE, be tramadolio, draudžiamų medžiagų sąraše taip pat yra kodeinas, diazepamas ir kontraceptikai. Savo ruožtu turistai, vykstantys į Japoniją, turėtų vengti vartoti vaistus, kurių sudėtyje yra pseudoefedrino. Indonezijoje, Singapūre ir Tailande ADHD vaistai, migdomieji vaistai, kodeinas, morfinas ir fentanilis taip pat griežtai kontroliuojami.

Niekada neturėtumėte slėpti vaistų ir laukti, kol kas nors juos išims iš jūsų bagažo. Čia verta būti skaidriems ir nedelsiant pranešti apie savo bagažo turinį kartu su dokumentais inspekcijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()