„Sabotažo veiksmai.“ Didžiulis Lenkijos smūgis Rusijai. „Zacharova griaudėja“  ()

Drebinantys įvykiai Lenkijoje.


Poznanė
Poznanė
© Adrian Grycuk, CC BY-SA 3.0 PL | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Panorama_Pozna%C5%84_0114.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aš atšaukiau sutikimą veikti Rusijos generaliniam konsulatui Poznanėje“, – sako Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis.

Jis tvirtino turįs informacijos, kad už sabotažo bandymų Lenkijoje slypi Rusija.

Ministerijos atstovas spaudai Pawełas Wrońskis pridūrė, kad artimiausiomis dienomis „diplomatai išvyks iš šalies“.

„Hibridinis karas susideda iš informacinės agresijos, kibernetinių atakų, destabilizacijos Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje ir sabotažo“, – sakė Sikorskis. 

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2266 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Jis pridūrė, kad „neseniai Lenkijos teismas nustatė, kad prokuratūra pateikė svarių įrodymų, kad Lenkijoje buvo bandoma vykdyti sabotažo veiksmus ir kad už to slypi užsienio žvalgyba, konkrečiai Rusija“.

Užsienio reikalų ministras pranešė nusprendęs atšaukti sutikimą Rusijos generalinio konsulato Poznanėje veiklai.  Konsulato darbuotojai Lenkijos Respublikoje bus laikomi nepageidaujamais asmenimis, patikslino jis. 

„Reikalaujame nutraukti hibridinį karą prieš Lenkiją ir jos sąjungininkes. Jei tai tęsis, pasiliekame teisę imtis tolesnių ryžtingų veiksmų“, – kreipėsi ministras.

 

Informacija bus perduota Rusijos pusei, o konsulatas artimiausiomis dienomis bus uždarytas.  

Maskvos reakcija

Įpykusi Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova į Lenkijos vyriausybės veiksmus  sureagavo per keliasdešimt minučių.

Savo komentare „RIA Novosti“ ji teigė, kad konsulato Poznanėje darbo atšaukimas yra „dar vienas priešiškas žingsnis, po kurio lauks skausmingas atsakas“. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()