„Ne pievagrybiai ir tikrai daug kartų sveikesni už voveraites. Mokslininkai skelbia naudingiausią grybą“ ()
Tikras lobis.

© Thomas Pruß, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wiesench.03.jpg
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Gydytoja endokrinologė Natalija Lazurenko aiškina: už kuklios grybų išvaizdos slypi tikras naudingųjų medžiagų kokteilis – ir ne tik kilminguose baravykuose, rašo „Pensnews.ru“.
„Mokslininkai įvardijo naudingiausią grybą: ne pievagrybiai, ne austrių grybai ir daug kartų naudingesni už voveraites“, – rašoma straipsnyje.
Baravykai – ne tik grybautojų delikatesas. Iš esmės tai yra natūrali vaistinė. Juose yra kalio stiprinti širdžiai ir geležies tiems, kurie kovoja su anemija.
|
Pridėkite fosforo kaulams, magnio – nervams ir turėsite produktą, kuris tikrai tinka jūsų gerovei.
Dėl baltymų ir ląstelienos jie yra sotūs. Juose taip pat gausu antioksidantų, kurie padeda sulėtinti senėjimą. Be to, jie gali šiek tiek sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį. Nuostabu, tiesa?
Pievagrybiai jau seniai yra įprastas dalykas virtuvėje, tačiau retas kuris žino, kokie jie naudingi sveikatai.
Juose yra beveik tiek pat fosforo, kiek žuvyje, o B grupės vitaminai palaiko energiją net ir įtempčiausią dieną.
Įsivaizduokite: lengvas biuro užkandis, kuris nemigdo ir neapsunkina. Paprasta, patogu ir naudinga.
Mes retai kalbame apie matsutake, tačiau Japonijoje šie grybai yra tikras lobis. Jie turi ypač išraiškingą skonį ir yra labai brangūs – kaina siekia virš 1000 dolerių už kilogrmą. Juose yra beta-gliukano – natūralaus junginio, turinčio priešuždegiminių savybių.
N. Lazurenko teigimu, reguliarus matsutake vartojimas padeda stiprinti imuninę sistemą, ypač šaltuoju metų laiku. Žinoma, juos rasti nėra lengva, bet jei turite galimybę, nepraleiskite jų.
Voveraitės, tos ryškios „saulės“ tarp grybų, tinka ne tik nuotaikai gerinti. Jos padeda virškinti ir pašalina toksinus.
O jei laikotės dietos ir dažnai jaučiate vitaminų trūkumą, voveraitės gali puikiai papildyti jūsų mitybą. Jų sudėtis padeda gauti mikroelementų neapkraunant organizmo.
Gydytojos patarimas:
Grybai nepakeičia tinkamos mitybos – ir tai svarbu atsiminti. Tačiau jei juos įtrauksite į savo valgiaraštį 2–3 kartus per savaitę, jūsų kūnas jums padėkos. Svarbiausia juos rinkti švariose vietose arba pirkti iš patikimų pardavėjų.