[Patarimas] „Ne pienas ir ne kiaušiniai: štai ką patyrusios šeimininkės dėjo į omletus, kad jie būtų puresni – visų SSRS valgyklų paslaptis“  (1)

Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra kūrybinis procesas!


Omletas
Omletas
© Renee Comet (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:FoodOmelete.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis namų šeimininkių susiduria su problema: omletas gaunasi plonas ir ne toks apetitiškas, kokio norėtųsi. Pasirodo, svarbu ne tik tiksliai laikytis recepto, bet ir žinoti kai kuriuos kulinarinius triukus. Net ir naudojant tuos pačius produktus, galima gauti visiškai skirtingus rezultatus.

Tereikia keptuvės, šiek tiek dėmesio ir tinkamos temperatūros.

  • Keptuvė su aukštais kraštais yra raktas į sėkmę. Omletui reikia vietos pakilti! Pasirinkite mažą keptuvę su aukštais šonais. Tokiame inde omletas galės tolygiai padidėti tūriu ir išlikti purus. Būtent taip gamino tą labai nostalgišką „darželio“ omletą.
  • Nepersistenkite. Lygios tekstūros paslaptis – švelnus maišymas, o ne energingas plakimas. Jei kiaušinius plaksite per stipriai, omletas iš pradžių greitai pakils, o paskui taip pat greitai nukris.
[EU+Kuponai] Skaniausi patiekalai akimirksniu. Tobulos elektrinės keptuvės namams ir verslui. Aukščiausia klasė ir stulbinama kaina (Video)
1568 2

Labai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Tiesiog atsargiai sumaišykite kiaušinių trynius su baltymais, įpilkite šiek tiek pieno ir, jei norite, įberkite šiek tiek miltų. Nesistenkite sudaryti putų!

  • Tinkama temperatūra ir dangtis – jūsų ištikimi sąjungininkai. Per aukšta temperatūra lems, kad baltymai per greitai „sustings“, o omletas taps kietas.

Jei keptuvė nepakankamai įkaitusi, omletas iškeps netolygiai. Idealus variantas yra vidutinė arba vidutinė ugnis ir privalomas dangčio naudojimas.

  • Kai omletas bus paruoštas, leiskite jam „pailsėti“ po dangčiu 3–5 minutes. Tai padės išvengti staigių temperatūros pokyčių ir išvengti tūrio praradimo.

 

Pienas ir miltai – skonio reikalas.

Šiuo klausimu nėra jokių griežtų taisyklių ar apribojimų. Įpilamo pieno kiekis gali skirtis priklausomai nuo jūsų asmeninių pageidavimų.

Kai kurie virėjai kiekvienam kiaušiniui įpila po šaukštą pieno. Miltų reikės tik šiek tiek – ne daugiau kaip pusės šaukšto vienam kiaušiniui, kitaip omletas bus per tirštas ir praras savo purumą.

 

Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra kūrybinis procesas! Prancūziškas omletas tradiciškai susukamas į ritinėlį neįpilant pieno, itališka fritata kepama orkaitėje su įvairiais įdarais, o „tinginio“ omletas gali būti bet koks – svarbiausia, kad jis teiktų malonumą tiems, kurie jį valgo.

Laikykitės šių paprastų patarimų, ir jūsų omletas visada bus purus ir neįtikėtinai skanus, rašo „progorodsamara.ru“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(4)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)