[Patarimas] Tiesa, kurią slepia maisto pramonė: milijonai žmonių nežino, kaip tinkamai laikyti maistą  ()

Gali susidaryti pelėsis.


Maistas
Maistas
© National Institutes of Health (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Good_Food_Display_-_NCI_Visuals_Online.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kečupas yra vienas populiariausių padažų pasaulyje, bet ar jis suges be šaldytuvo? Atsakymas gali nustebinti net patyrusius virėjus, praneša „RBC-Ukraina“.

Kečupą šaldytuve reikia laikyti tik atidarius. Neatidarytą kečupą sandėliuke galima laikyti apie metus. Tačiau atidarytų butelių galiojimo laikas yra daug trumpesnis – apie šešis mėnesius, rašo „Southern Living“ svetainė.

Ant padažo paviršiaus gali susidaryti pelėsis, nors tai rečiau pasitaiko atidarytuose buteliuose, laikomuose šaldytuve.

„Gigabyte RTX 5080 Gaming OC“: Galijotas prieš Dovydą
1198 1

Šiandien koncentruosimės į „Gigabyte RTX 5080 Gaming OC“ naudojamą aušinimo sistemą.

Išsamiau

Kuo ilgiau stovi atidarytas kečupo butelis, tuo greičiau jis pradeda prarasti savo skonį ir tekstūrą. Šaldymas sulėtina šį procesą. Kadangi kečupas yra perdirbtas maisto produktas, jį reikia laikyti vėsioje vietoje, kad ingredientai ilgiau išliktų švieži.

Komerciniame kečupe yra acto, cukraus, druskos ir konservantų (pvz., kalio sorbato arba natrio benzoato), kurie slopina bakterijų ir pelėsių augimą. Naminiame kečupe šių medžiagų nėra, todėl produktas greitai genda.

Naminiame kečupe dažnai būna šviežių daržovių, prieskonių ir mažiau rūgšties bei cukraus nei komerciniame kečupe. Tai sudaro sąlygas daugintis mikroorganizmams. Paruošus pomidorų padažus, juos reikia laikyti šaldytuve.

 

Kokius kitus padažus reikia laikyti šaldytuve?

Atidarius padažus, tokius kaip garstyčios, majonezas ir salotų užpilai, geriausia laikyti šaldytuve. Kaip ir kečupas, sojų padažas gali pradėti prarasti savo skonį, jei atidarius laikomas kambario temperatūroje.

Žemės riešutų sviestą, alyvuogių aliejų ir medų galima laikyti sandėliuke.

Nemalonų kvapą ir spalvą pakeitusį kečupą reikia išmesti. Išsipūtę kečupo buteliukai taip pat yra ženklas, kad pagardas sugedo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(4)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()