[Patarimas] Ši klaida sugadins dešrą per dvi dienas: kaip tinkamai ją laikyti šaldytuve  ()

Reikia leisti produktui šiek tiek „kvėpuoti“.


Dešros
Dešros
© MOs810, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Smaki_Regionow,_Poznan_2016_(MTP)_(polskie_kielbasy).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinkamas dešros laikymas namuose gali pailginti jos galiojimo laiką. Tačiau ne visi žino pagrindines taisykles.

Apie tai pasakojama „Onet“.

Kaip aiškina ekspertai, problema slypi ne tik laikymo temperatūroje ar šaldytuvo lentynos pasirinkime. Pagrindinė klaida – netinkamas pakavimas.

Blogiausia, ką galite padaryti, tai palikti dešrą ar kumpį parduotuvės pakuotėje, pagamintoje iš folijos arba plastiku dengto popieriaus. Tokia medžiaga išlaiko drėgmę, todėl mėsa greičiau genda.

[EU+Kuponai] Būtinas daiktas turintiems automobilį ir mėgstantiems keliauti. Aukščiausios klasės dyzeliniai oro šildytuvai
1

Nuostabiai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Įsigijus verta produktą perpakuoti, tai yra, leisti produktui šiek tiek „kvėpuoti“, bet tuo pačiu metu apsaugoti jį nuo išdžiūvimo. Idealiai tinka pergamentas arba specialus dešros popierius, kuris pasižymi riebalus ir vandenį atstumiančiomis savybėmis.

Nelieskite dešros ar kumpio nešvariomis rankomis, nes tai yra tiesioginis kelias bakterijų dauginimuisi. Prieš perkeldami produktus, nusiplaukite rankas arba mūvėkite pirštines. 

Šaldytuvo temperatūra neturėtų viršyti +5 °C, o dešrą patartina suvartoti per keturias dienas. Jei produktą reikia laikyti ilgiau, ekspertai pataria jį vakuumuoti – tokią paslaugą siūlo kai kurios mėsos parduotuvės.

 

Taip pat galite įsigyti savo vakuuminį pakavimo aparatą namams. Tai ypač patogu prieš šventes ar didelius šeimos susibūrimus.

Rūkytiems kumpiams ir džiovintoms dešroms geriausiai tinka stikliniai indai, nes jie nesugeria kvapų ir išsaugo skonį. Alternatyva – silikoniniai indai, kurie neturi įtakos aromatui ir atlaiko žemą temperatūrą, todėl idealiai tinka užšaldymui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(2)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()