Išsikraustyti nepanorusių kinų namas atsidūrė vidury greitkelio (Video)  (17)

Kinijai sparčiai besivystant namų savininkai dažnai yra priversti išsikraustyti ir vietą užleisti naujų kelių tiesimui. Taip turėjo būti ir su Luo Baogen šeimos būstu, tačiau pora užsispyrusi laikėsi savo ir nesutiko su valdžios pasiūlyta per menka kompensacija. Pora liko gyventi nugriauti planuotame name, kuris atsidūrė vidury naujo kelio, skelbia welt.de.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2012-11-26 Išsikraustyti nepanorusių kinų namas atsidūrė vidury greitkelio (Video)  (17)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa Kinija žino seną porą, ne jų pavardę, o garbingą vardą „Zuiniu de dingzihu“, reiškiantį „itin naginga šeima“. Pora visais būdais kovojo su oponentais, savivaldybės institucijoms, policija ir nesąžiningais nekilnojamojo turto prekeiviais. Namo nugriauti jie neleido. Namas stovėjo miško proskynoje, dabar čia driekiasi naujas kelias. Pora nesutiko išsikelti net jei jiems bus nutrauktas vandens, elektros ir dujų tiekimas. Jie atkakliai kovojo už kompensaciją, tokio dydžio, kiek, jų manymu, vertas namas. Name gyvena Luo Baogen ir jo dviem metais jaunesnė žmona Shen Yucai. 67-erių vyras yra šešių šeimos narių galva. Prieš daugiau nei dešimt metų vyras pasistatė net penkių aukštų, 618 kv. m namą, o prieš penkerius metus renovacijai išleido 10 000 eurų.

Kaip tik tuomet Rytų Kinijos Zhejiango provincijoje, Wenlingo mieste, nuspręsta tiesti naują kelią. Jis veda tiesiai per Luo Baogen žemę naujos geležinkelio stoties link. Kaimyniniai namai vienas po kito buvo nugriauti. Televizijos kanalo „CCTV“ duomenimis, valdžia už vieną kvadratinį metrą Luo Baogen pasiūlė 300 juanių. Įvertinusi kitas išlaidas, valdžia vyrui kaip kompensaciją už namą pasiūlė apie 33 000 eurų. Vyras su tokia kaina nesutiko. 

Skelbiama, kad ketvirtadienį derybos pagaliau įvyko, tačiau kiek valdžia jam pasiūlė sumokėti, neatskleidžiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(42)
(0)
(13)

Komentarai (17)