100 turtingiausių lietuvių  (4)

Tęsdama tradiciją, „Ekonomika.lt“ trečią kartą skelbia 100 turtingiausių Lietuvos žmonių sąrašą. Per metus vietos turtingiausiųjų sąraše gerokai persistumdė – tam įtakos turėjo ne tik išaugę ar sumažėję lietuvių turtai, bet ir pakeista jų skaičiavimo metodika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bankininkai ir bankrotai

Turtingiausiųjų sąrašas antrus metus iš eilės neteko bankininko – pernai dėl „Snoro“ bankroto teko išbraukti Raimondą Baranauską, šiemet tarp turtingiausiųjų neliko vietos Ūkio banko šeimininkui Vladimirui Romanovui.

Nors verslininkas tebėra Ūkio banko investicinės grupės, valdančios keletą stambių užsienio verslų, akcininkas, su juo susijusių įmonių paskolų portfelis sudaro apie 1,5 mlrd. litų, bet tikroji vertė – gerokai mažesnė.

Kad yra nemokus, patvirtina ir pats V. Romanovas: prieš praėjusio rudens Seimo rinkimus pagrindinis Ūkio banko akcininkas deklaravo turįs turto už daugiau nei 180 mln. litų, o įsipareigojimai siekia beveik 240 mln. litų.

Kitas praėjusių metų praradimas – „Hermis Capital“ bankrotas. Veržlios investicinės bendrovės, dar visai neseniai valdžiusios žiniasklaidos verslą, šaldytuvų ir elektronikos įmones bei vieną didžiausių Lietuvos naftos gavybos ir žvalgybos bendrovių, akcininkai pasitraukė, o į „Lime Investments“ pervadinta bendrovė murgdosi bankroto reikaluose.

Turtus sukrovė krepšinis

Turtingiausiųjų sąraše vietos šiemet atsirado ir krepšininkui Žydrūnui Ilgauskui. Nors su Lietuva pastaraisiais metais krepšininką sieja tik vardas ir pavardė, šios vasaros pabaigoje skelbta, jog per savo karjeros NBA metus JAV gyvenantis krepšininkas iš kontraktų su komandomis uždirbo 124,5 mln. JAV dolerių (apie 350 mln. litų), neatskaičius mokesčių.

Jam taip pat priklauso keletas dešimčių milijonų litų vertų nekilnojamojo turto objektų JAV. Krepšininkas kartu su žmona taip pat valdo du fizinės reabilitacijos centrus.

Milijonierius suskaldė „Invalda“

Akcijų biržose bene svarbiausia naujiena per praėjusius metus buvo bendrovės „Invalda“ skyrybos, leidusios atskleisti bendrovės savininkų turtus. Šiemet, išsiskyrus akcininkų ateities vizijoms, „Invalda“ skeliama į dvi naujas įmones: į biržos prekybos sąrašą įtrauktą bendrovę „Invalda LT“ ir neįtrauktą kompaniją „Invalda privatus kapitalas“.

„Invalda LT“ akcininkais liks Alvydas ir Daiva Baniai, Ilona, Tatjana ir Darius Šulniai, „Lucrum investicija“ bei „LJB investments“. O Algirdas ir Vytautas Bučai taps „Invaldos privataus kapitalo“ akcininkais. Didžiausia „Invaldos“ akcininkė Irena Ona Mišeikienė turės akcijų abiejose bendrovėse. Ji liks didžiausia „Invalda LT“ akcininkė. „Invaldos“ bendras turtas, siekiantis 372 mln. Litų, bus proporcingai paskirstytas tarp naujų įmonių.

Šimtuką rasite ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(9)
(1)
(1)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: