Kam reikia karsto, jei amžinybėn gali keliauti būdamas mumija! (Video)  (0)

Jei jus žavi senovės Egipto mumijos, tai ši naujovė taip pat jums turėtų patikti – nuo šiol galite užsiregistruoti ir po mirties būti mumifikuotas, rašo odditycentral.com. „Summumo mumifikacijos paslaugos“ – kol kas vienintelė tokia kompanija pasaulyje, kur mumijomis paversti galima tiek mirusius žmones, tiek gyvūnus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši kompanija buvo įkurta dar 1975-aisiais Solt Leik Sityje. Kaip teigia jos įkūrėjas Claude‘as Nowellis, dar kitaip vadinamas Corky Ra, šiuolaikiniai mumifikacijos metodai yra kur kas pažangesni, nei senovės Egipto laikų, o mumijai paruošti tereikia 90 dienų. Pirmiausia iš kūno pašalinamas kraujas ir vidaus organai, atliekama dezinfekcija. Tuomet kūnas 70 dienų laikomas chemikalų, kurių sudėties C. Nowellis neišduoda, pilname rezervuare. Kai mirkymo procesas yra baigtas, kūnas ištrinamas lanolinu ir vašku, keliais sluoksniais padengiamas medvilnine marle. Po to dar apsukama tuzinu sluoksnių poliuretano gumos, kuri išdžiūvusi tampa panaši į padangą. Ir tai dar ne viskas – kūnas apvyniojamas stiklo pluošto tvarsčiais, leidžiančiais pakeisti kūno poziciją. Ir pagaliau po visų šių ilgų procedūrų mumiją galima patalpinti į iš bronzos ar plieno pagamintą karstą. Vienas iš kompanijos darbuotojų pasakoja, kad vos vienam lašeliui mumifikavimo procese naudojamų chemikalų patekus ant odos, po kelių sekundžių jų skonis jausis burnoje. Senosios mumijos atrodo ypač sausos, nes buvo tikima, kad jos išsilaikys tik pašalinus visus skysčius iš kūno. Šiandieninės mumijos ruošiamos jas pripildant skysčiais, mat tikima, kad tik taip jos išlaikys natūralią savo išvaizdą net praėjus tūkstančiams metų.

Mokytis mumifikacijos Corky Ra pradėjo 8-ajame praeito amžiaus dešimtmetyje vietos medicinos mokykloje. Jis mumifikuodavo kūnus, o praėjus 18 mėnesių tikrindavo, kaip šie išsilaikė. Po daugelio mokymosi metų jis gavo leidimą mumifikuoti kūnus, o 1985-aisiais Las Vegase vykusiame Nacionaliniame laidojimo namų direktorių suvažiavime pirmą kartą pademonstravo savo kūrinį. Susirinkusiųjų reakcija buvo ne tokia, kokios Corky Ra tikėjosi. „Pakeisti nusistovėjusias tradicijas – tai kaip kalną pajudinti,“ – įsitikinęs Ra. Tačiau viskas pasikeitė, kai reali tapo klonavimo galimybė. Žmonės pradėjo vis labiau žavėtis galimybe atkurti savo DNR.

„Summum“ sulaukė net 25 tūkst. užklausų, o 1500 yra užregistravę pageidavimą būti mumifikuoti po mirties. Ir tai ne tik žmonės, bet ir jų augintiniai: šunys, katės, povai, net žiurkės. Ir užsakymai plaukia iš viso pasaulio. Jei gyvūnas miršta, jis patalpinamas į ledą ir atsiunčiamas į „Summum“. Kai kuriems žmonėms patinka turėti mumifikuotus gyvūnus, kurie atrodo lygiai taip pat, kaip ir tą dieną, kai iškeliavo į gyvūnų dangų.

Mumifikavimo paslaugos nėra pigus malonumas – tenka gerai pasvarstyti ir dar jaunystėje pradėti kaupti pinigus. Jei norėsite turėti savo katės mumiją, tai jums kainuos 6 tūkst. JAV dolerių, šuns – 25 tūkst., na o mumifikuoti žmogų kainuos nuo 40 tūkst. JAV dolerių. Jei būsite apvalesnis, jūsų piniginę paplonins dar daugiau.

(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: