Moteris išmetė 200 tūkst. dolerių vertą „Apple“ kompiuterį  (9)

Sena tiesa – kas vienam yra šiukšlė, kitam – lobis. Nauja tiesa – ir Silicio slėnyje gyvena moterų nieko nesuprantančių kompiuteriuose. Bent jau viena moterėlė. Ta, kurios šiuo metu aktyviai ieško Silicio slėnyje veikianti atliekų perdirbimo bendrovė „Clean Bay Area“. Mat nori įteikti jai 100 tūkst. dolerių – pusę sumos, gautos pardavus vieną iš moteriškės atvežtų „šiukšlių“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys „The San Jose Mercury News“ rašo, kad balandžio mėnesį nežinoma moteris į perdirbimo bendrovės priėmimo punktą atvežė keletą dėžių elektronikos šlamšto, kurį surinko tvarkydama namus po vyro mirties.

Po dviejų savaičių kompanijos darbuotojai vienoje dėžių aptiko vieną didžiausių kompiuterijos retenybių – senovinį kompiuterį „Apple I“. Vieną iš tik 200 pirmosios kartos modelių, kuriuos savo rankomis 1976 m. surinko Steve'as Wozniakas, Steve'as Jobsas ir Ronas Wayne'as.

„Clean Bay Area“ akimirksniu rado kolekcininką, kuris retenybę įsigijo už 200 tūkst. dolerių. „Kadangi mūsų kompanijos politika pelną su donoru dalytis per pusę, dabar ieškome tos paslaptingos moteriškės, kad atiduotume jai 100 tūkst. dolerių. Blogiausia, kad ji savo „šiukšles“ atvežė penktadienį prieš pat užsidarant. Pasakė: „Noriu atsikratyti šito šlamšto, kuris užima pusę garažo.“ Perklausiau, ar išrašyti jai kvitą dėl mokesčių, ji atsisakė ir išvažiavo nepalikusi savo vardo“, – pasakojo bendrovės viceprezidentas Victoras Gichunas.

Kadangi bendrovė gauna daugybę naudotos technikos, porą savaičių į dėžes niekas nė nepažiūrėjo. O kai pamatė, kas viduje, negalėjo patikėti.

„Pamaniau, kad čia kažkas pokštauja ir išmetė muliažą“, – sakė V.Gichunas televizijos kanalui KNTV.

Jis sako, kad gerai įsidėmėjo moters veidą, tad jei tik ji pasirodys, iškart gaus 100 tūkst. Tik, štai, nesirodo. Gal vis dar niršta, kad vyras mirė normaliai savo šlamšto taip ir nesusitvarkęs? O gal kaip tik suplukusi kirviu kapoja tame pačiame garaže besivoliojantį Konrado Zuse kompiuterį Z3 – tą, kuris neva buvo sunaikintas per Berlyno bombardavimą 1943 m.?

Juk kas vienam lobis, kitam – tik šiukšlė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(49)
(8)
(41)

Komentarai (9)