Šuniškos dienos akcijų rinkose: daugiausia nerimo keliantys įvykiai  (0)

Šuniškos dienos prasidėjo, o pasak patarlės, šiuo metu reikalai gali lengvai pasisukti nepageidaujama linkme. Pasižiūrėkime, kas tokio galėtų atsitikti akcijų rinkose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Graikija ir Eurozona yra pirmosios mūsų sąraše. Sunku pasakyti ar galų gale ši situacija baigsis „Grexitu“ ar ne. Tikriausiai eurozonai „Greksitas“ labiau priimtinas. Graikų krizė jau atėmė kelis ES politikų dėmesio metus, kuriuos jie būtų galėję skirti kitoms užduotims.

Taipogi pastarasis įsipareigojimų nevykdymas rodo, kad priešgaisrinės sienos veikia ir kad nekontroliuojamo skolos krizės plitimo rizika yra maža. Tačiau tai nereiškia, kad eurozona stovi ant tvirto pagrindo.

Pagrindinės rizikos šiuo metu yra politinės. Jeigu didelėse, įsiskolinusiose šalyse, tokiose kaip Prancūzija ar Italija, euroskeptiškos partijos ateis į valdžią, greitai tai prives prie kritinės situacijos.

Trigubas burbulas

Kadangi Kinijoje šiuo metu yra ir skolų, ir nekilnojamo turo, ir akcijų burbulas, ji šiuo metu kelia tikriausiai didžiausią grėsmę pasaulio ekonomikai. Tačiau tikime, kad situacija kol kas nesikeis, o tam yra dvi priežastys.

Pirmoji, vyriausybė parodė esanti kompetentinga ir pasirengusi veikti.

Antroji, kad valdžios institucijos turi itin daug laisvės vykdydama ekonominę politiką.

Pavyzdžiui, palūkanų normos gali būti stipriai sumažintos. Kinija yra daugiausiai valiutos rezervų turinti pasaulio šalis. Dar daugiau – šalis turi didelį mokėjimų balanso perteklių. Jeigu yra finansinio ar ekonominio nestabilumo ženklų, valdžios institucijos garantuotinai įsikiša ir imasi veiksmų. Būtent taip ir atsitiko per šį Šanchajaus akcijų biržos nuolydį.

Laukiantieji didžiojo Kinijos rinkos kracho turės palaukti šiek tiek ilgiau.

Rusija

Ukrainos krizės sprendimas atrodo dar tolimas, o Rytų Europoje tuo tarpu vyksta galingas perginklavimas. Tiek vakarų Rusijoje, tiek Rytų Europoje dideli kariniai manevrai vyksta netoli sienų. Kol kas didžiausia grėsmė tikriausiai yra susigrūmimai tarp NATO ir Rusijos per klaidą. Panašiai, kaip keleivinio lėktuvo MH17 dužimas virš Ukrainos.

Obligacijų rinkos krachas

Ketvirta ir didžiausia žinoma rizika yra smarkus obligacijų rinkos nepastovumas. Istoriškai žemų palūkanų normų ir mažo likvidumo mišinys gali privesti prie obligacijų rinkos šoko, jei infliacija netikėtai pradės augti arba jeigu nustebins federalinis rezervas.

Lengvai krintančios prekių kainos ir defliacijos ženklai Kinijoje leidžia nuspėti, kad žema infliacija tęsis ir toliau. Kita vertus, JAV ekonomika artėja prie nulinio nedarbingumo lygio, o produktyvumo augimas lėtas.

Dovre portfelis

2015 m. liepos 24 d. rezultatai: Dovre Baltijos portfelis -0,35 %, OMXBBGI +0,02 %. Rezultatai nuo metų pradžios: Dovre Baltijos portfelis +15,49 %, OMXBBGI +12,09 %.

Dovre Baltijos portfelis

  • Olympic Entertainment Group
  • Ekspress Grupp
  • Olainfarm
  • Tallinna Vesi
  • Tallink
  • Šiaulių bankas

Įtraukiame:

Pašaliname: -

Pateikiama informacija yra tik informacinio pobūdžio, tai nėra investavimo rekomendacija, todėl ja neturėtų būti remiamasi priimant investicinius sprendimus. Dovre Forvaltning skelbiama informacija nėra laikoma investiciniu tyrimu. Ją rengiant įmonė nesilaiko teisės aktų reikalavimų, užtikrinančių informacijos nepriklausomumą ir objektyvumą. Dovre Forvaltning neturi apribojimų sandorių sudarymui iki informacijos išplatinimo.



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Stig Roar Myrseth
(9)
(3)
(6)

Komentarai (0)