Pietų ir Šiaurės Korėja susitarė dėl konflikto sureguliavimo  (0)

KLDR ir Pietų Korėja susitarė dėl kovinės priešpriešos lygio sumažinimo. Apie tai pirmadienį, rugpjūčio 24 dieną pranešė Pietų Korėjos agentūra Yonhap.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal šį susitarimą, Pietų Korėja nutrauks transliacijas iš garsiakalbių, išdėstytų išilgai demilitarizuotos zonos. Savo ruožtu KLDR privalės pareikšti apgailestavimą dėl neseniai įvykusių incidentų.

Susitarimo išvakarėse Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye pareiškė, kad Seulas neišjungs garsiakalbių ir nenutrauks propagandinės transliacijos prieš Pchenjaną, kol KLDR valdžia neatsiprašys už incidentą su Pietų Korėjos kareivių sprogdinimus minomis demilitarizuotoje zonoje.

P. Korėja rugpjūtį atnaujino propagandinę transliaciją per garsiakalbius pirmą kartą po 11 metų. Prieš kelias dienas iki to du Pietų Korėjos kareiviai patruliuodami sprogo ant minos buferinėje zonoje.

Pchejanas neigė savo sąsajas su incidentu, primindamas, kad demilitarizuotoje zonoje daug minų dar nuo Korėjos karo 1950-1953 laikų.

Rugpjūčio 20 dieną KLDR apšaudė garsiakalbius iš artilerijos pabūklų. P. Korėja atidengė atsakomąją ugnį. KLDR lyderis Kim Čen Inas paskelbė visišką armijos parengtį.

(7)
(0)
(7)

Komentarai (0)