Google AlphaGo dirbtinis intelektas ketvirtąją turnyro partiją pralaimėjo  ()

AlphaGo, Google priklausančios kompanijos DeepMind projekto pergalių serija prieš Go pasaulio čempioną Lee Sedol pagaliau nutrūko. Nors vakar pralaimėjęs trečią žaidimą iš eilės, Lee nusivylė ir atsiprašė už pasitikėjimo nepateisinimą, 18 kartų pasaulio čempionas šiandien išplėšė pirmąją pergalę penkių partijų mače.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

AlphaGo pirmieji laimėjimai prieš Lee pažymėtinas įvykis tiek DI tyrimų, tiek ir Go žaidimui, nes kompiuteris anksčiau įveikė Europos čempioną Fan Hui rezultatu 5-0. Lee buvo laikomas stipresniu priešininku, ką jis įrodė laimėdama šią partiją.

Pirmose partijose, kaip pažymėjo stebėtojai, DI naudojo neįprastas strategijas ir stulbinamus ėjimus, kurie, nors iš pradžių atrodė nelogiški, bet galiausiai lemdavo pergalę. AlphaGo taiko strategiją vykstant žaidimui, nuolat vertindamas savo poziciją.

Google AlphaGo AI loses 4th match against champion, still winning 3-1

Demis Hassabis, DeepMind įkūrėjas, vienas iš pirmųjų pasveikino Lee, pažymėdamas, kad žmogus žaidėjas šį kartą pasirodė per stiprus AI. Jis pridūrė, kad AlphaGo sumišo ir 79 ėjimu padarė klaidą, kurią suvokė tik 87 ėjimu. Nors visos partijos su Lee buvo svarbios tolesniam DI mokymuisi, Hassabis sakė, kad šiandieninis pralaimėjimas buvo labai vertingas ir jiems reikės ištirti, kas konkrečiai nutiko.

Šis įvykis svarbus tuo, kad Go, Senovės Kinijoje išrastas žaidimas, ilgai buvo laikomas pernelyg sudėtingu, kad kompiuteriai galėtų jį žaisti pakankamai gerai, priešingai nei šachmatus. Go laikomas daug sudėtingesniu žaidimu, kurio įvaldymui reikia žmogaus lygio intuicijos.

Google pasiūlė Lee $1 mln prizą, jeigu jis įveiktų AlphaGo, bet kadangi jis jau pralaimėjo tris partijas, pinigai atiteks labdarai. Lee ir kompiuteris žais ir penktąją partiją.


Ketvirtoji partija

Mačai prasidės 13 valandą vietos laiku šiomis dienomis (komentuojami angliškai ir korėjietiškai):
  1. Kovo 9 d.:
    Pirma partija
    1:0
  2. Kovo 10 d.:
    Antra partija
    2:0
  3. Kovo 12 d.:
    Trečia partija
    3:0
  4. Kovo 13 d.:
    Ketvirta partija
    3:1
  5. Kovo 15 d.:
    Penkta partija
    –:–

Adam Westlake
http://www.slashgear.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(15)
(1)
(14)
Bendrinti

Komentarai ()

Susijusios žymos: