Saugumo iliuzija: su vienam kambariui skirta kortele atrakino daugybę viešbučio kambarių (Video)  ()

Viešbučio svečiai tikrai gali negrįžtamai prarasti pasitikėjimą saugumu tų viešbučių ir hostelių kambarių, kurie rakinami saugiomis vadinamomis kortelėmis. Ir štai rimta to priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du keliautojai JAV nusprendė patikrinti, kiek saugūs jų kambariai. Būdami Naujosios Meksikos valstijoje, Galupo mieste jie su savo kortele sugebėjo atrakinti bent tris greta esančius kambarius. Beje, keliautojų kambarys nebuvo pats pigiausias – naktis jame kainavo daugiau nei 30 eurų, rašo dailymail.co.uk.

Vaikinai tokį eksperimentą nusprendė atlikti po to, kai naktį, jiems ruošiantis ilsėtis, kažkas buvo užėjęs į jų kambarį.

Paklausę viešbučio atstovo apie šią situaciją vaikinai sužinojo, kad kažkam iš svečių galėjo būti duotas vadinamasis „išskirtinis raktas“, su kuriuo galima atrakinti daugiau kambarių. Tačiau jiems kilo klausimas, ar kartais kiekviena kortelė negali būti laikoma „išskirtiniu raktu“.

Ir, deja, jų eksperimentas pasitvirtino. Šią informaciją vaikinai paviešino ir „Youtube“.

Į jų informaciją sureagavo ir viešbučių tinklas, kuriam prieklausančiame viešbutyje jie buvo apsistoję.

„Dėkojame, kad ši informacija buvo pranešta. Su viešbučiu jau susisiekta ir buvo nustatyta, kad tuo metu buvo kilę problemų su kortelių sistema“, - teisinosi viešbučio atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(26)
(2)
(24)

Komentarai ()