Išgerkite „šokoladinio bezdėjimo“ tabletę ir jūsų skleidžiamos dujos pavirs į aromatą!  ()

65-erių prancūzas Christianas Poinchevalis išrado tabletę, kurią suvalgius, jūsų skleidžiamos dujos (liaudiškai tariant, bezdalai) pakvips šokoladu. Internete vienas indelis, kuriame yra 60 „šokoladinio bezdėjimo“ tablečių, kainuoja 12,50 dolerio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl vienam į Kalėdų senelį panašiam prancūzui kilo idėja gaminti tokį beprasmišką dalyką? Pats Poinchevalis sako, kad kartą su draugais vakarieniavo viename restorane, kai visai kompanijai pradėjo pūsti vidurius. Jiems tragiškai nesisekė suvaldyti meteorizmo, o tai nepatiko aplinkinius staliukus okupavusiems žmonėms. Poinchevalis pripažįsta, kad skleidžiamos dujos taip dvokė, jog atrodė, kad tuoj visi uždus.

Po šio kuriozo jis nutarė su šaknimis išrauti reiškinį „pagadino orą“ ir ėmė tyrinėti natūralias medžiagas, kurios galėtų suteikti skleidžiamoms dujoms malonesnį kvapą. Pirmiausia pastebėjo, kad ėmus valgyti daržoves, skleidžiamas kvapas tampa panašus į karvių. Tuo tarpu suvalgius mėsos, kvapas tampa tikrai „aštrus“.

Vėliau Poinchevalis ėmė konsultuotis su mokslininkais ir po daugybės mėnesių eksperimentų sukūrė receptą, kaip natūralioms pilvo dujoms suteikti šokolado kvapą. Tabletei prireikė mėlynių, augalų dervos, jūros dumblių, daržovių anglies ir kakavos žievės. Prekyba jomis prasidėjo dar 2006 metais ir dabar jas galite įsigyti gamintojo svetainėje „pilulepet.com“.

Pats Poinchevalis sako, kad kai kurie žmonės tabletes perka, nes turi problemų su skleidžiamu dujų kvapu, tuo tarpu kiti perka jas draugams ar šeimos nariams, norėdami tiesiog pajuokauti. Per mėnesį jis parduoda po kelis šimtus tokių pakuočių, o prieš Kalėdas pardavimai stipriai išauga.

Be šokolado kvapo, galima nusipirkti ir rožių kvapą, ir net imbiero kvapą (beje, sukurtos specialiai šv.Valentino įsimylėjėlių dienai) garantuojančių tablečių. Prancūzas mano, kad tai pakankamai sėkmingas verslas. Žmonės niekada nenustos skleisti dujų ir nepanašu, kad pamėgs pagadinto oro kvapą, todėl pardavimai artimiausiu metu kristi neturėtų.

Tuo tarpu viena kompanija „Colonial Medical Assisted Devices“ sukūrė dujų dezodorantą – nedidelis padėkliukas yra tvirtinamas prie apatinių ir sugeria visus žmogaus virškinimo trakto leidžiamus kvapus. Tiesa, šis įrenginys veikia tik dėvint prie kūno prigludusius apatinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(25)
(5)
(20)

Komentarai ()