Namas, tiltas ir širdelės: ar jums pavyks įveikti pirmuosius 2017-ųjų galvosūkius?  (5)

Kaip ir praeitais metais, taip ir šiais norime Jums pasiūlyti pamiklinti protą įvairiais galvosūkiais. Tai yra sveikas būdas mankštinti smegenis ir smagiai praleisti keletą savaitgalio minučių. Ar jums pavyks išspręsti pirmuosius 2017-ųjų metų galvosūkius?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio savaitgalio galvosūkiai nėra lengvi - jiems išspręsti reikės pasitelkti nemažai logikos ar net matematikos žinių. Kaip visada, atsakymai pateikiami antrame straipsnio puslapyje.

Pirmąjame galvosūkyje turėsite apskaičiuoti, kas geriausiai pakeistų klaustuką, kad trečiosios svarstyklės liktų pusiausvyroje. Ant antrosios svarstyklių lėkštutės negalite dėti širdelių, kurios guli ant pirmosios. Taigi, kiek geltonų širdelių reikės, kad jos svertų tiek pat, kiek šešios žalios ir dvi raudonos širdelės?

Antrasis galvosūkis yra labai senas. Jums tereikia surasti, kas šiame paveikslėlyje yra negerai. Prireiks ir pastabumo, ir loginio mąstymo.

Trečiasis galvosūkis taip pat yra klasikinis. Paveikslėlyje matote žemės plotą su dešimt medžių ir namu. Jūsų užduotis - padalinti žemę į penkias lygias dalis taip, kad kiekvienas plotas gautų vienodą medžių skaičių ir linijos nekirstų namo. Tiesa, namas negali priklausyti jokiam žemės plotui.

Taigi, tokios užduotys šiam savaitgaliui. 

Savo spėjimus galite pasitikrinti antrame straipsnio puslapyje pateikiamuose atsakymuose.

Pasidalinkite su draugais
(26)
(8)
(18)

Komentarai (5)