Vaizdo įraše užfiksuota kalytės gelbėjimo operacija buvo nesėkminga, bet istorija turi netikėtą pabaigą (Video)  ()

Kalytė Mary kažkaip pateko į beviltišką situaciją. Ji paspruko iš namų netoli Provo, JAV, ir kažkaip užsiropštė ant kalno. Ji gailiai kaukė, šaukėsi pagalbos, kol galiausiai savanoriams pavyko ją pasiekti - išalkusią, sušalusią ir vos besilaikančią ant siauros atbrailos. Visgi, gelbėjimo misija buvo nesėkminga, bet apie viską nuo pradžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mary anksčiau turėjo kitus šeimininkus, kurie ją skriaudė, o vėliau atsikratė. Ją priglaudė viena šeima Jutos valstijoje. Vieną dieną žmonės savo kalytės pasigedo, o vietiniai, gyvenantys arčiau kalnų, išgirdo gailų jos kaukimą. Apie situaciją buvo informuotos vietinės gelbėjimo tarnybos, todėl greitai link kažkaip ant siauros atbrailos įstrigusios kalytės pajudėjo savanoriai gelbėtojai.

Gelbėjimo operacija buvo įamžinta vaizdo įraše. Jame matyti, kaip savanoriai priartėja labai arti kalytės, tačiau jos prisikviesti negali. Situacija labai sudėtinga. Dėl ankstesnio savininko blogo elgesio, Mary bijo žmonių. Nors ji ant siauros atbrailos išbuvo visą naktį, ji nenori priartėti prie ją išgelbėti pasiryžusių žmonių. Visgi, jie užsispyrusiai ir toliau kviečia Mary, vilioja ją maistu. Pamažu ji prieina, tačiau gelbėtojui jos pačiupti nepavyksta. Vieną akimirką Mary net pagrasina įkasti į ją rankas tiesiančiam gelbėtojui. Akivaizdu, kad kalytė verčiau šoks iš maždaug 15 m aukščio nei pateks gelbėtojui į rankas.

Po ilgų pastangų, jau temstant, gelbėtojams nelieka nieko kito kaip tik pasiduoti. Jie bijojo, kad kalytės per daug neišgąsdintų, kad ji nenušoktų, todėl jai paliko šiek tiek maisto ir maišelį su rankų šildytuvais, ant kurio Mary galėjo pailsėti. Gelbėtojai pažadėjo sugrįžti kitą dieną ir paliko Mary vieną antrai nakčiai ant kalno.

Nepavykusi gelbėjimo operacija vaizdo įraše (gelbėtojas priartėja prie Mary 9:20)

Kitą dieną savanoriai gelbėtojai negalėjo iš pat ryto keliauti pas Mary. Jie turėjo kitų reikalų - turėjo vykti treniruotis gelbėti žmones po sniego griūčių, o vėliau turėjo sureaguoti į tikrą sniego griūties signalą. Laikas bėgo ir gelbėtojai niekaip nepaleido Mary iš galvos. Tačiau vykti pas kalytę ant atbrailos jiems nebeteko.

Netikėtai gelbėtojams paskambino Mary šeimininkai ir pranešė, kad ji pati sugrįžo namo. Neaišku, ar ji tiesiog nušoko nuo stataus šlaito ir išgyveno dėl puraus sniego apačioje, ar ji nukrito, ar surado kitą kelią. Tačiau Mary savo gelbėtojų nebelaukė ir pati ryte sugrįžo namo beveik visiškai sveika - jos pėdos buvo šiek tiek supjaustytos aštrių uolų, ji buvo sušalusi ir alkana.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(13)
(-1)

Komentarai ()