Vyrui netikėtai pradėjo niežėti ausį, bet jis negalėjo nė įsivaizduoti, ką ten suras gydytojai: šį kartą gamta pranoko pati save?  (3)

Turbūt daugelis yra girdėję istorijas apie ausyse įstrigusius vabzdžius ar vorus. Vis dėlto, motina gamta šį sykį pranoko save pačią, rašė iflscience.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai trisdešimtmetis Kinijos pilietis pajuto iš proto varantį niežulį vidinėje ausyje, vyras neapsikentė ir kreipėsi į medikus.

Visgi tokios diagnozės jis tikrai nesitikėjo.

Pietų Kinijoje esančiame Guangzhou miestelyje gyvenantis vyras į pirmosios pagalbos ligoninę atvyko šių metų rugpjūčio 15 dieną.

Ten gydytojas pašvietė į vyriškio ausį, įvertino susiklosčiusią situaciją ir į ranką paėmė pincetą.

Būtent tą akimirką pacientas suprato, kad jo ausyje greičiausiai apsigyveno nelauktas svečias. Tai buvo nedidelis, vos 2 cm ilgio gekonas (driežas).

Deja, nekviestasis pasirodė pernelyg vikrus ir nenorėjo pasiduoti.

Dėl to gydytojui teko gyvūną užmigdyti ir tik tuomet pasinaudoti pincetu jam ištraukti.

Prireikė kelių minučių, kol gekonas buvo pašalintas iš tokios improvizuotos slėptuvės.

Visgi, jam trūko uodegos, tačiau atidžiau apžiūrėjus vyriškio ausį buvo nuspręsta, kad driežas uodegą pametė dar prieš apsigyvenant ausyje.

Nors nėra žinoma, kas būtent paskatino pasirinkti šią slėptuvę, istorijos, kuomet vabzdžiai pasirenka pasislėpti žmonių ausyse, vis nuaidi. Pernai metais Indijoje buvo kalbama apie du tokius atvejus.

Pirmuoju, dvylikametei mergaitei iš ausies buvo ištrauktos net 10 skruzdžių, o 42 metų moteris buvo nustebinta jos ausyje pasislėpti įsigudrinusio tarakono.

Tačiau tai, kad žmogaus ausyje būtų įstrigęs roplys, medicinos pasauliui buvo naujiena.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(40)
(8)
(32)

Komentarai (3)