Šį vyrą pažinojo beveik visas Amerikos oro linijų personalas: net 20 metų nemokamai skraidė po visą pasaulį  (5)

Steve'as Rothsteinas gyveno taip, kaip gyventi svajoja kiekvienas keliautojas. 1987 metais vyras nusipirko ypatingą Amerikos oro linijų bilietą, kuris jam suteikė teisę neribotai skraidyti kompanijos lėktuvais iki pat gyvenimo pabaigos – nuo to už skrydžius jis nebemokėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo tada jis nuskrido daugiau kaip 16 milijonų kilometrų ir pasimėgavo daugiau nei 10 000 skrydžių. Jis kartais pasinaudodavo šiuo bilietu, kad padėtų nemokamai nuskristi nepažįstamiems žmonėms namo, nuskraidinti draugą apžiūrėti Luvrą ar net nuskraidinti dvasininką į Romą susitikti su popiežiumi.

Jis ėmė skraidyti į kitus miestus vien dėl beisbolo rungtynių ar norėdamas kažką nusipirkti. Beveik visas Amerikos oro linijų personalas (net ir vadovas) pažinojo S. Rothsteiną.

Pats vyras, kuris dirba finansų tvarkytoju Manhatano banke, pasakoja, kad tapo tarsi Amerikos oro linijų įžymybe – jam tereikėdavo pasirodyti ir jis iškart gaudavo vietą lėktuve.

Tačiau 2008 metais oro linijos apkaltino jį apgaule ir atėmė iš jo laimingąjį bilietą. Kompanija taip pat ėmė peržiūrinėti ir kitus tokius susitarimus su dar 66 kompanijos klientais, kadangi tai kompanijai kainavo milijonus.

S. Rothsteinas, tuo metu gyvenęs Čikagoje, nusipirko neriboto skraidymo bilietą už 250 000 dolerių bei kompaniono bilietą už papildomus 150 000 dolerių.

Pats vyras pasakoja, kad jis galėdavo skristi į bet kurią vietą apie tai net negalvodamas, jam tereikėdavo rezervuoti vietą ir atvykti į oro uostą.

Štai vien 2004 metų liepą jis skrido net 18 kartų. Vos per mėnesį jis turėjo galimybę pabuvoti Naujojoje Škotijoje, Meine, Los Andžele, Denveryje ir net Londone.

Kartais, kai nežinodavo kas bus jo kompanionas, jis rezervuodavo vietą lėktuve netikru vardu. Būtent dėl tokių jo veiksmų oro linijų kompanija apkaltino S. Rothsteiną sukčiavimu. Vyriškis taip pat pasinaudojo šiuo bilietu, kad nuskraidintų savo dukrą į Šveicariją, o savo sūnų jis skraidindavo kartu į įvairias sporto varžybas visame pasaulyje.

Jis pasakoja, kad kartais šeštadienį išskrisdavo pabūti kitame mieste, o vakarienei jau būdavo namuose. Tačiau jis nesigirdavo savo nuolatinėmis kelionėmis, nes, anot keliautojo, tai būtų pernelyg pagyrūniška.

S. Rothsteinas netgi pasinaudodavo savo privilegija, kad padėtų kitiems žmonėms. Jeigu koks nors keliautojas imdavo skųstis, kad negali grįžti namo, jis pasiūlydavo savo pagalbą. Jo manymu, žmonės nuolat turėtų padėti vieni kitiems.

Tačiau kartą S. Rothsteino gudrumas atsisuko prieš jį patį. 2008 metų gruodžio 13 dieną jis su draugu užsiregistravo skrydžiui iš Čikagos tarptautinio oro uosto. Tiesa, šis „draugas“ tebuvo policininkas, norėjęs sugrįžti į savo gimtąją Bosniją. Tuomet Amerikos oro linijų darbuotojas vyrui įteikė pranešimą, kad jo neterminuotas bilietas yra panaikinamas dėl apgaulingos veiklos.

S. Rothsteinas grįžo namo sukrėstas ir gulėjo lovoje ištisas dienas. Jis sako, kad tuomet jautėsi išduotas, mat kompanija atėmė hobį ir visą gyvenimą. Anot herojaus, Amerikos oro linijos tokiu būdu sunaikino vyro asmenybę.

S. Rothsteinas padavė šią kompaniją į teismą, tačiau jo ieškinys buvo atmestas. Dabar kelionių mėgėjas teigia, kad didžiulės kompanijos gali daryti ką nori, o kovoti su jomis yra itin sunku. Vyras priduria, kad oro linijų kompanija pati pasirašė sutartį, o sutartis reikia vykdyti.

Štai tokia statistika gali pasigirti S. Rothsteinas:

  • Daugiau nei 10 000 skrydžių.
  • Nukeliauta virš 16 milijonų kilometrų.
  • 500 kelionių į Angliją.
  • 70 kelionių į Australiją.
  • 120 kelionių į Tokiją.
  • Amerikos oro linijos dėl jo patyrė 21 milijoną nuostolių.

Paskutinį kartą neribotų skrydžių bilietas buvo siūlomas 2004 metais, o jo kaina siekė 3 milijonus dolerių. Tiesa, kompanija tais metais nepardavė nei vieno tokio bilieto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(59)
(5)
(54)

Komentarai (5)