Pasaka ar kalėjimas? „The World“ yra visiškai kitoks kruizinis laivas nei kiti (Video)  ()

„The World“ - tai 2000 metais užsakytas ir 2000 metais užbaigtas 196,35 metrų ilgio kruizinis laivas. Jis baltas, gražus ir turi 280 žmonių įgulą. Kaip ir kiti kruiziniai laivai jis keliauja aplink pasaulį, lankosi įvairiuose uostuose, o jo gyventojai laiką gali leisti restoranuose, teniso kortuose, golfo simuliatoriuose, SPA ir kitose tradicinėse atrakcijose. Tačiau „The World“ yra kiek kitoks nei kiti kruiziniai laivai - jis priklauso savo keleiviams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The World“ yra Norvegijos laivybos magnato Knuto Klostero idėja ir verslas. Šis kruizinis laivas nėra kažkuo ypatingas savo dydžiu ar technologijomis, tačiau tai yra visiškai kitoks laivas nei kiti. Kai 2002 metais jis ėmėsi darbo, žmonės nebuvo raginami pirkti bilietų - jie pirko butus.

Matote, įprastai kruiziniai laivai veikia per ilgas tradicijas turintį modelį. Jūs įsigyjate kelialapį ir leidžiatės į kelių dienų ar net kelių savaičių ilgio kelionę nustatytu maršrutu. Tai - puikus būdas praleisti atostogas ir bent kartą gyvenime reikėtų tai išbandyti. Niekam nepaslaptis, kad tas „kartą gyvenime“ dažnai įvyksta vėlesnėse gyvenimo stadijose, kai jau norisi ramybės ir poilsio. O juk pasenti keliaujant aplink pasaulį nėra taip jau blogai?

„The World“ savininkai yra jo keleiviai. Žmonės galėjo įsigyti 165 butus - 106 apartamentai yra didesni, 19 - kiek mažesni, o 40 - visai nedidelės kajutės. Taigi, keleiviams priklauso visas laivas ir jie į jį gali atvykti kada tik nori. Nemažai šio laivo keleivių jame tiesiog gyvena. Tai - jų namai, jų butas, kurį įsigijo už savo sunkiai uždirbtus pinigus. Būtent tokia ir yra „The World“ idėja - tai nesibaigiantis kruizas žmonėms, kurie nenori nustoti keliauti.

Kartu tai - bendruomenė. Jūs pažįstate savo kaimynus, su jais pusryčiaujate, einate į kiną ar vieną iš 6 restoranų. Žinoma, apartamentuose yra virtuvės, jei patys norite gaminti. Apsipirkti galite laive ar jam sustojus kelioms dienoms kokiame nors uoste. Kajutėse taip pat veikia internetas, yra visi reikalingi patogumai.

„The World“ vidutiniškai turi 150-200 keleivių, nes nemažai butų savininkų apsilanko tik kartais, kai laivas plaukia ten, kur jiems įdomu. Tiesa, kryptis taip pat nusprendžia savininkų komitetas. Jis taip pat gali priimti sprendimus dėl papildomų įgulos narių, reikalingo smulkaus remonto, finansų, sugyvenimo taisyklių.

„The World“ yra didžiausias tokio tipo laivas, tačiau šiuo metu ruošiami dar keli panašūs projektai. Tai yra įdomus būdas keliauti visą likusį gyvenimą, tačiau kai kurie mano, kad tai - kalėjimas. Juk norint apsigyventi šiame laive reikia nemažai pinigų, todėl kai kurie žmonės parduoda visą savo sausumoje esantį turtą. Gyvenimas laive primena miestą tik kurį laiką, tačiau tie patys restoranai, tie patys žmonės, tie patys koridoriai su laiku pabosta. Kita vertus, laivas dažnai stoja įvairiuose uostuose ir progos pasivaikščioti tikrai yra. O juk ir į atostogas tuomet vykstama kitaip - iš namų laive į kokią nors mielą vietą sausumoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(3)
(32)

Komentarai ()