Donaldas Trumpas pažėrė patarimų „Boeing“ kompanijai - JAV prezidentas nebenori matyti 737 MAX pavadinimo  ()

Prieš pradėdamas politiko karjerą, dabartinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas buvo sėkmingas verslininkas. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad tapti prezidentu be gero marketingo suvokimo tikriausiai būtų labai sunku. Tai gal ir nieko keisto, kad Trumpas dabar nusprendė duoti keletą patarimų krizę išgyvenančiai „Boeing“ kompanijai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Boeing“ išgyvena ne pačius geriausius laikus. 737 MAX lėktuvai vis dar yra tarsi pririšti prie žemės, Karinės oro pajėgos „Boeing KC-46 Pegasus“ lėktuvuose aptiko gėdingų trūkumų, o ir investuotojai nėra patenkinti kompanijos elgesiu. Visa tai kenkia „Boeing“ reputacijai ir tikrai turės ilgalaikių pasekmių.

Dabar visi supranta, kad „Boeing“ ateityje turės investuoti nemažai lėšų vien tam, kad atgaivintų pasitikėjimą savo gaminiais. Tam reikės ir kokių nors marketingo triukų. Bet gal padės pats prezidentas?

Donaldas Trumpas „Twitter“ paskyroje rašė - „Ką aš suprantu apie prekės ženklų kūrimą, galbūt nieko (nors aš tapau prezidentu!), bet „Boeing“ vietoje aš sutaisyčiau „Boeing 737 MAX“, suteikčiau jam papildomų puikių savybių ir pakeisčiau lėktuvo pavadinimą. Joks produktas nekentėjo taip, kaip šis, bet vėlgi, ką po velnių aš žinau?“

Galbūt JAV prezidento tonas ir nėra pats draugiškiausias, tačiau patarimai iš tiesų yra neblogi. Jau vien žodžiai „Sutaisytas 737 MAX“ skamba kaip prasta mintis ir neturėtų būti naudojami. Nepakaks tik ištaisyti klaidas, kurias „Boeing“ galbūt padarė kurdama naują 737 kartą. Reikės ieškoti naujų technologijų, kurios aiškiai pademonstruos, kad šie lėktuvai yra saugūs ir turi pranašumų prieš konkurentus iš „Airbus“.

Prekės ženklo keitimas taip pat yra gera mintis. 737 MAX vardas amžiams bus siejamas su tomis katastrofomis ir, galbūt, „Boeing“ aplaidumu. Todėl pakeisti bent jau MAX dalį „Boeing“ turėtų. Kita vertus, šios idėjos priešininkai sakys, kad taip tik atrodys, kad „Boeing“ kažką bando nuslėpti ar pergudrauti keliautojus.

Donaldas Trumpas anksčiau yra minėjęs, kad jam patinka „Boeing“ kompanija. Juk tai - legendinė JAV aviacijos milžinė, sukūrusi daug civilinių ir karinių orlaivių. JAV prezidentas taip pat skraido „Boeing“ lėktuvu. Todėl net jei pranešimas „Twitter“ tinkle skambėjo kiek pasyviai agresyviai, tikriausiai Trumpas tikrai linki, kad „Boeing“ po skandalų sugrįžtų dar tvirtesnė. Kita vertus, jo patarimai yra tokie paprasti, kad „Boeing“ apie juos tikriausiai jau pagalvojo ir be jo pagalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()