Japonai ką tik ištuštino savo KFC restoranus - tokia jų Kalėdų tradicija  ()

„Kentucky Fried Chicken“ (KFC) - populiarus gruzdintos vištienos restoranas iš JAV. KFC paplito visame pasaulyje ir yra populiarus ir Japonijoje. Bet ar žinojote, kad japonai į KFC skuba būtent per Kalėdas. Kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

KFC Japonijoje sėkmingai plečiasi nuo 1970 metų. Japonai mėgsta vakarietišką kultūrą, įskaitant ir greitą maistą. Vištiena jiems ir taip nėra svetima, todėl KFC čia puikiai prigijo. Tiesa, iš pradžių ten per Kalėdas japonai neidavo.

Tik 2,3 % japonų yra krikščionys, tačiau Kalėdas švenčia maždaug pusė Japonijos gyventojų. Nors tai yra darbo diena, žmonės puošia namus ir kartais net apsikeičia dovanomis. Vėlgi, taip yra dėl to, kad japonai noriai kopijuoja vakarietiškus papročius ir kultūrą. Kalėdos Japonijoje yra labiau jau komercinė pasaulietiška šventė nei kažkoks religinis paprotys. Ir KFC populiarumas Kalėdiniu laikotarpiu yra geras to pavyzdys.

Žvalgydamiesi po keisčiausias pasaulio Kalėdų tradicijas pastebėsite, kad Japonijoje per Kalėdas prie šių restoranų susiformuoja labai ilgos eilės. Per Kūčias KFC Japonijoje uždirba 5 % viso metinio pelno. Ar galite tai įsivaizduoti?! Per vieną dieną 5 % viso metinio pelno! Sudėję Kūčių ir dvi Kalėdų dienas priartėsime prie 10 %.

Japonai KFC maisto užsisako ir į namus. Juo dalijasi su draugais ar jo dėžutes net dovanoja. Keista? Dar keisčiau, kad tam beveik nėra priežasties.

Japonai žino, kad Vakaruose niekas per Kalėdas į KFC neskuba. Kitaip tariant, ši tradicija susiformavo ne kopijuojant kitus - ją suformavo reklama. 1974 metais, kai KFC vardas Japonijoje jau buvo pakankamai gerai žinomas, restoranų tinklas paleido galingą reklaminę kampaniją „Kentucky Christmas“ („Kentukio Kalėdos“). Plakatuose ir, vėliau, televizijos reklamose buvo teigiama, kad KFC vištiena - tai šventinis maistas. Ir japonai su tuo sutiko. Kalėdinės išvykos į KFC planuojamos kelias savaites, bet vis tiek tenka stovėti eilėse.

Ir neskubėkite sakyti, kad tai - kvailystė. Japonams Kalėdos yra visiškai svetima šventė. Jie neturi savų Kalėdų šventimo tradicijų ir tą dieną eina į darbą lyg niekur nieko. Tik švenčių komercializacija atvedė žinias apie Kalėdas į Tekančios Saulės šalį, todėl jie jas ir pamini savaip komerciškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: