Legendiniam triukui – 100 metų: jį atliekant ne kartą yra nukentėjęs ir vienas žymiausių iliuzionistų  ()

Atėjo, pamatė, perpjovė – taip juokauja magai atkartodami garsųjį Julijaus Cezario posakį. Prieš šimtmetį iliuzionistas P.T.Selbitas į dėžę įdėjo moterį, o tada tą dėžę perpjovė pusiau, taip sukurdamas klasikinį magijos pasirodymų triuką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį savaitgalį iliuzionistai visame pasaulyje susitiko nuotoliniu būdu, kad paminėtų šią sukaktį, rašo „Reuters“.

„Tai tapo daugiausiai įtakos visam magijos pasauliui darančia ir pačia žinomiausia iliuzija, kuri, mano nuomone, egzistuoja“, – tvirtino magas ir istorikas Mike'as Caveney.

Vyras šiuo metu rašo knygą apie šią iliuziją.

„Magas neatliko triukų su negyvais objektais. Jo iliuzijose buvo naudojami gyvi žmonės, o tai jas pakėlė į naują lygį“, – pasakojo vyras.

Originalioje triuko versijoje dėžė yra perpjaunama pjūklu pusiau, o tada ją atidarius paaiškėdavo, kad žmogus nenukentėjo.

Vėliau triukas buvo patobulintas – „perpjauto“ žmogaus kūno dalys buvo atskiriamos viena nuo kitos. Davidas Copperfieldas pats guldavo po besisukančio peilio ašmenimis.

Kartais tokie triukai lemdavo ir sužalojimus. „Buvau kelis kartus supjaustytas, nes peilis nebuvo tinkamai sureguliuotas. Žinote, kiekvieno teatro scena yra skirtinga“, – pasakojo D.Copperfieldas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(9)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: