Tamsiausios britų karališkosios šeimos paslaptys – princo Andrew sekso skandalas ne vienintelė juoda dėmė monarchijos istorijoje (Foto, Video)  ()

Galimas princo Andrew ryšys su apkaltintu sekso prekeiviu ir smurtautoju Jeffrey'iu Epsteinu yra vienas gėdingiausių skandalų, kada nors sukrėtusių Didžiosios Britanijos karališkąją šeimą. Tačiau ne vienintelis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virginia Giuffre buvo viena iš atviriausių Epsteino kaltintojų, ji taip pat kaltina princą Andrew. Giuffre teigia, kad ji buvo priversta pasimylėti su princu Andrew Jeffrey'io Epsteino namuose, kai jai buvo 17 metų, ir vėliau dar du kartus buvo jo išnaudota. 2021 metų rugpjūtį ji padavė ieškinį karališkajai valdžiai JAV teisme.

Princas Andrew (karalienės Elžbietos II sūnus) griežtai neigė Giuffre'o kaltinimus ir bandė panaikinti bylą. Jo teisininkų komanda pradėjo kampaniją, kad ieškinys būtų atmestas, tačiau jų pastangos žlugo. Sausio 12 dieną teisėjas nusprendė, kad byla turi būti tęsiama.

Praėjus vos 48 valandoms, Bekingemo rūmai paskelbė, kad karališkoji šeima nori atsiriboti nuo princo Andrew ir skandalo. Trumpame pareiškime rašoma, kad princo Andrew karinės priklausomybės ir labdaros organizacijos buvo „sugrąžintos karalienei“. Tai reiškia, kad princas netenka garbės ir atsakomybės, kurias turi dauguma karališkųjų asmenų. Pareiškime taip pat teigiama, kad jis „gins šią bylą kaip privatus pilietis“. Patvirtinta, kad jam nebebus leista naudoti titulo „Jo Karališkoji Didenybė“.

 

Pateikiame daugiau apie tebenagrinėjamą princo Andrew bylą ir kai kurias kitas tamsias Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos paslaptis.

Princo Andrew ryšiai su seksualiniu nusikaltėliu Jeffrey Epsteinu

Jūs negalite pasirinkti savo šeimos, bet galite pasirinkti savo draugus. 2011 metais paaiškėjo, kad princas Andrew buvo geri draugai su nuteistu seksualiniu nusikaltėliu Jeffrey Epsteinu.

Epsteinas buvo amerikiečių finansininkas, kuris 2008 m. birželio mėn. buvo pripažintas kaltu dėl vaikų prostitucijos. Jis ilgus metus vengė bausmės, o 2019 m. rugpjūčio mėn. mįslingomis aplinkybėmis nusižudė Manheteno federaliniame kalėjime, laukdamas teismo dėl kaltinimų prekyba seksu.

Epsteinas buvo kaltinamas „skolinus“ merginas įtakingiems žmonėms, kurie jas seksualiai išnaudotų, o pats Epsteinas gautų galimos medžiagos šantažui. 2015 metais buvo pranešta, kad buvo rasta įrodymų, jog vienas toks vyras galėjo būti princas Andrew.

Garsi Epsteino kaltintoja Virginia Giuffre, anksčiau tvirtinusi, kad princas Andrew seksualiai prievartavo ją 2001 m., kai jai buvo 17 metų, dabar jam pateikė federalinį ieškinį. Šis ieškinys yra pirmoji oficiali akistata su princu, kuris, pasak Giuffre, užpuolė ją Ghislaine Maxwell namuose Londone, Epsteino dvare Niujorke ir privačioje Epsteino saloje.

 

Nepaisant princo Andrew bandymų atmesti ieškinį, 2022 m. sausį buvo patvirtinta, kad byla bus tęsiama. Per 48 valandas Bakingamo rūmai paskelbė, kad iš princo Andrew buvo atimti jo kariniai titulai ir labdaros organizacijos, kurioms jis buvo paskirtas. Jam nebeleidžiama naudoti titulo „Jo Karališkoji Didenybė“.

Princas Charlesas ir „grynųjų pinigų už garbę“ skandalas

Princo Andew brolis ir sosto įpėdinis princas Charles taip pat biografijoje turi juodų dėmių. Jo romanas su Camilla Parker Bowles, tuo metu kai jis buvo vedęs princesę Dianą, yra vienas didžiausių skandalų britų karališkosios šeimos istorijoje. Tačiau būsimas karalius šiuo metu patiria dar vieną skandalą.

Charleso labdaros organizacijos „The Prince's Foundation“ generalinis direktorius atsistatydino dėl kaltinimų, kad jis padėjo užsitikrinti pagrindinio donoro garbės vardą. Įtariama, kad jis dirbo su mokamais tarpininkais, kad suteiktų malones ar prieigą prie karališkosios šeimos mainais už dideles aukas fondui.

 

Rusijos bankininkas Dmitrijus Leusas buvo apkaltintas pinigų plovimu, tačiau paaukojus 500 000 svarų (600 000 eurų) teistumas buvo panaikintas.

Kinijos verslininkas, ieškomas Taivane dėl pinigų plovimo, fondui taip pat paaukojo 500 000 svarų sterlingų.

Ataskaitose teigiama, kad šios aukos buvo atlyginimas už tam tikrą Britanijos karūnos malonę, pavyzdžiui, Didžiosios Britanijos pilietybę, garbės vardus ir akis į akį susitikimus su princu Charlesu. Princas Charlesas neigia bet kokį žinojimą apie šešėlinius sandorius, tačiau tyrimas vis dar vyksta.

Simonas Bowesas-Lyonas prisipažįsta kaltas dėl seksualinės prievartos

Strathmore'o grafas Simonas Bowesas-Lyonas buvo įkalintas 2021 m. vasario 23 d., po to, kai buvo nuteistas 10 mėnesių už seksualinę prievartą prieš moterį, viešėjusią jo protėvių pilyje Škotijoje. Bowesas-Lyonas prisipažino kaltas, 2020 m. vasarį užpuolęs 26 metų moterį miegamajame Glamiso pilyje, kuri buvo velionės karalienės motinos vaikystės namai.

 

Grafas teigė, kad jam „labai gėda dėl savo veiksmų, kurie sukėlė tokią kančią svečiui mano namuose“.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(15)
(4)
(11)

Komentarai ()