Tragiškiausia madų pasaulio meilės istorija: kaip Gucci žudikė galėjo ryžtis tokiam siaubingam žingsniui ir kodėl dabar ji gyvena lygiai taip pat prabangiai, kaip ir anksčiau? (Video)  ()

Kai gražuolė Patrizia Reggiani ištekėjo už Maurizio Gucci, jie tapo viena ryškiausių porų Italijoje. Tačiau po kurio laiko šį pasaka baigėsi: jis įsimylėjo kitą moterį ir ji ryžosi žiauriam kerštui. Papasakosime tragiškiausią madų pasaulio meilės istoriją, pagal kurią buvo sukurtas naujausias Ridley Scotto filmas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Patrizia, kodėl pasamdėte žudiką, kad nužudytumėte Maurizio Gucci? Kodėl pati jo nenušovėte?“ – per vieną interviu buvo paklausta italė Patrizia Reggiani. „Aš prastai matau, – atsakė ji. – Nenorėjau prašauti“.

Precedento neturintis teismo procesas įvyko dar XX amžiaus pabaigoje, tačiau jis vis dar lieka viena garsiausiai nuskambėjusių tragedijų mados pasaulyje. Meilė, išdavystė, pavydas, žmogžudystė – gražiosios Patrizios Reggiani ir paskutiniojo „Gucci“ imperijos paveldėtojo santykių istorija yra panaši į detektyvinio romano siužetą. Ji buvo nuteista 26 metų laisvės atėmimo bausme, o išėjusi iš kalėjimo pradėjo dirbti stambioje juvelyrikos įmonėje ir šiuo metu gyvena ramiai be jokių rūpesčių.

Dabar rezonansinę žmogžudystės istoriją ekranizavo keturis kartus „Oskarui“ nominuotas režisierius Ridley Scottas, „juodosios našlės“ ir negailestingos žudikės vaidmenį pasiūlęs Lady Gagai. Kaip impulsyvi ir pavydi moteris galėjo ryžtis tokiam siaubingam žingsniui, ir kodėl dabar ji gyvena lygiai taip pat prabangiai, kaip ir anksčiau?

Svaiginantis verslininko romanas

Vienas garsiausių mūsų laikų prekių ženklų buvo šeimos verslo rezultatas. Tiesa, XX amžiaus pabaigoje šis verslas klostėsi ne taip sklandžiai, kaip dabar. Įmonė ėjo iš rankų į rankas – vienas brolis paveržė verslą iš kito brolio, o sūnus buvo pasiryžęs kelti ieškinį tėvui. Tuo metu atrodė, kad Maurizio Gucci, garsiojo „Gucci“ įkūrėjo Guccio Gucci anūkas, buvo mažiausiai tinkamas kandidatas vadovo pareigoms. Tačiau po kelių žingsnių keičiant personalą būtent jis stojo prie mados namų vairo. Nepaisant to, po kelių sėkmingų verslo ėjimų jam vis dėlto teko pasitraukti nuo įmonės reikalų ir parduoti savo verslo dalį. Tačiau patogų gyvenimą jis jau buvo užsitikrinęs.

Už tai asmeninis Maurizio gyvenimas klostėsi kur kas geriau. Jaunystėje jis įsimylėjo Patrizią Reggiani. Gražuolė iš Florencijos turtingą ir dailų „Gucci“ imperijos įpėdinį sutiko tuomet, kai jai buvo 22 metai. Žmonės ją praminė Elizabeth Taylor – dėl išorinio panašumo į aktorę ir begalinės meilės brangenybėms bei prabangiems papuošalams.

„Su Maurizio susipažinau per vieną vakarėlį ir jis mane beprotiškai įsimylėjo. Buvau įdomi ir kitokia“, – per interviu „The Guardian“ yra pasakojusi Patrizia. Tuo metu sparną aplink P. Reggiani rėžė ir kiti pretendentai, bet jaunasis M. Gucci buvo ypač atkaklus ir ryžtingas.

Jaunuolio artimieji iš pradžių prieštaravo jo meilės romanui su abejotinos kilmės mergina, kuri, be to, nenorėjo dirbti. Tačiau iš pradžių niekas į Maurizio romaną rimtai nežiūrėjo – kol jis nepaskelbė norintis vesti savo mylimąją.

 

Nepaisant šeimos nuomonės, 1972 metais įvyko Patrizios ir Maurizio vestuvės. Jaunuoliai susituokė, kai jiems buvo 24 metai, ir pora kartu pragyveno beveik 18 metų (žinoma, kivirčų būta, kaip ir kiekvienoje emocingų ir karšto būdo italų šeimoje). Pora susilaukė dviejų dukterų – Alessandros ir Allegros.

„Maurizio su manimi jautėsi laisvai. Mums būdavo smagu, mes buvome komanda“, – pasakojo P. Reggiani. Brangios vilos, žvaigždžių vakarėliai, kelionės į privačias salas – šeima gyveno nerūpestingai, negailėdama pinigų išlaidauti mėgstančios Patrizios pramogoms. Kol M. Gucci ir P. Reggiani idilė nevirto pražūtingu meilės trikampiu.

Santuokos krizė

Pasak P. Reggiani, jų santykiai pradėjo byrėti, kai 1983 metais mirė Maurizio tėvas Rodolfo Gucci ir jis paveldėjo 50 proc. savo tėvo „Gucci“ akcijų. „Maurizio pametė galvą. Prieš tai buvau jo pagrindinė patarėja visais „Gucci“ klausimais. Tačiau jis norėjo būti geriausias ir nustojo manęs klausyti“, – sakė P. Reggiani.

Poros nesutarimai vis gilėjo ir 1985 metais jų laiminga santuoka baigėsi. Vieną dieną Maurizio išvyko verslo reikalais į Florenciją ir daugiau nebegrįžo namo. Jis pasiuntė vieną draugą pas savo žmoną pranešti, kad jų santuoka yra baigta. Dar po kelių metų jis užmezgė romaną su savo vaikystės bičiule Paola Franchi, dalyvavusia jo ir Patrizios vestuvėse.

 

Patrizia tiesiog įsiuto – emocinga italė negalėjo atleisti tokio dalyko. Oficialiai buvusių sutuoktinių skyrybos buvo įformintos tik 1994 metais. Teismas priteisė jai 3 mlrd. lirų (tai atitinka maždaug 1,5 mln. eurų) alimentų per metus, bet ši suma Patriziai pasirodė žeminančiai menka. Prabangiam gyvenimui tokių pinigų nepakako.

Be moteriško pavydo jaunesnei varžovei, Patrizia turėjo ir kitų priežasčių nerimauti: jei Maurizio vestų antrą kartą, tai po jo mirties jųdviejų dukroms tektų dalytis palikimu su antrąja žmona (o gal net kitais vaikais). Tokios ateities sau ir savo vaikams Patrizia nenorėjo ir nusprendė žengti radikalų žingsnį.

Moteris, kuri nusprendžia atkeršyti

Ilgą laiką Italijos spaudoje sklandė gandai, jog mintis nužudyti neištikimą sutuoktinį Patriziai kilo po vieno spiritizmo seanso – neva tokį sprendimą jai pakuždėjusios piktosios dvasios. Kaip ten bebūtų, bet pasklidus žiniai apie galimas P. Franchi ir Maurizio vestuves, impulsyvioji Patrizia nusprendžia susidoroti su buvusiu vyru. Dėl pagalbos organizuojant žmogžudystę ji kreipėsi į savo bičiulę Giuseppiną Auriemmą, kuri padėjo pasamdyti tris bendrininkus: Ivano Savioni, Orazio Cicalą ir Benedetto Ceraulo. Visa tai Patriziai kainavo maždaug 600 mln. lirų (maždaug 300 000 eurų).

 

1995 metų pavasarį Maurizio Gucci buvo nušautas prie savo biuro slenksčio, kai ryte atvyko į darbą. Žmogžudystės liudininku tapo pastato durininkas Giuseppe Onorato: „Ponas Gucci pasirodė su keliais žurnalais ir palinkėjo gero ryto. Tuomet išvydau ranką. Tai buvo daili, švari ranka, ir ji laikė pistoletą“.

Samdomas žudikas laiptais lipusiam M. Gucci paleido tris šūvius į nugarą, o kai jis pargriuvo, dar kartą šovė į galvą. „Pamaniau, kad tai pokštas. Tačiau tada žudikas išvydo mane. Jis dar kartą iškėlė pistoletą ir paleido du šūvius. „Kokia gėda, – spėjau pagalvoti. – Štai kaip mirsiu“, - per interviu „The Guardian“ pasakojo durininkas. G. Onorato buvo sužeistas į ranką ir teigė nepamenantis, kaip atsidūrė ant fojė laiptų. Tačiau jis ten sėdėjo tol, kol atvyko policija. „Laikiau pono Gucci galvą. Jis mirė man ant rankų“, – pasakojo G. Ornorato.

Garsiai nuskambėjusi žmogžudystė sukrėtė visą Italiją, tačiau iš pradžių ji buvo siejama su Gucci šeimos rietenomis dėl verslo imperijos valdymo ar įtartinais Maurizio ryšiais lošimų namuose. Vėliau nužudymo užsakovai ir vykdytojai buvo išaiškinti, tačiau tai įvyko tik po dviejų metų.

„Juodosios našlės“ teismas

Buvusi geriausia P. Reggiani draugė Giuseppina Auriemma prisipažino suorganizavusi užsakomąją žmogžudystę ir teismo metu pasakojo, kad Patrizia negalėjo pakęsti minties apie kitą moterį, galėjusią užimti jos vietą šalia M. Gucci, tuo pačiu perimančią jos galią, statusą ir pinigus. „Patrizia mus persekiojo, – liudijo naujoji M. Gucci mylimoji Paola Franchi. – Ji vis dar turėjo šnipų Maurizio rate ir žinojo viską apie mūsų planus, verslo reikalus ir visa kita. Ji daug kartų skambino, įžeidinėdama ir grasindama jį nužudyti“.

 

Jei M. Gucci nekeldavo ragelio, ji atsiųsdavo jam kasetes su įrašais, kuriame teigdavo, kad jis yra „monstras“, nes pamiršo ją ir jųdviejų dukras, ir grasindavo, kad „jo dar tik laukia pragaras“.

Teisme P. Reggiani prisipažino sumokėjusi G. Auriemmai 600 mln. lirų, tačiau neigė, kad tai buvo už žmogžudystę. Ji tvirtino, kad jos bičiulė pati surezgė nužudymą ir grasino ją pakišti, jeigu ji nesumokės minėtų pinigų. Vėliau teismo metu per kryžmines apklausas ji pradėjo prieštarauti pati sau, teigdama, kad „tai buvo verta kiekvienos liros“. Nors P. Reggiani savo kaltę neigė, visi penki prie žmogžudystės prisidėję asmenys buvo pripažinti kaltais, o žudikas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Patrizia ir jos nerūpestingas gyvenimas

P. Reggiani iš pradžių buvo nuteista kalėti 26 metus, tačiau po apeliacijos laisvės atėmimo bausmė buvo sumažinta iki 18 metų. Tačiau tam, kad būtų paleista pirma laiko, ji turėjo susirasti darbą. Kaip rašė italų žurnalistai, iš pradžių ji atsisakė pasiūlymo išeiti iš kalėjimo pirma laiko – pati mintis, kad reikės dirbti, ją baugino. „Aš niekada savo gyvenime nedirbau ir neketinu to daryti ir dabar“, – pareiškė ji savo advokatui. Vis dėlto vėliau ji sutiko įsidarbinti ir 2014 metais užėmė konsultantės pareigas Milano juvelyrikos kompanijoje „Bozart“ – juk papuošalai buvo jos tikroji aistra, ir toks kompromisas jai tiko.

 

Kai P. Reggiani atgavo laisvę, visuomenė ypač domėjosi, kuo užsiims Patrizia, ir, panašu, niekas nenustebo, kad išėjusi iš kalėjimo, ji iš karto pasuko į Milano Via Monte Napoleone parduotuves. Užsidėjus žavingus akinius ir pasipuošusi prabangiais papuošalais, Ledi Gucci grįžo tokia pati, kokia ir buvo prieš įkalinimą.

P. Reggiani, kurią žurnalistai praminė „juodąja našle“, buvusiam durininkui ir atsitiktinai nukentėjusiam G. Ornorato turėjo sumokėti stambią kompensaciją. Patrizios ir Maurizio dukterys, kurioms dabar yra per trisdešimt metų ir kurios visuomet jautė ypatingą ryšį su savo motina, paveldėjo M. Gucci milijonus, taip pat jo jachtą ir nekilnojamąjį turtą Niujorke, Sankt Morice ir Milane. Pati P. Reggiani paskelbė sau bankrotą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()