Neįtikėtina: keleivis be bilieto išgyveno 11 val. skrydį iš Afrikos į Europą – laikėsi už lėktuvo rato  (2)

Schipholio oro uosto Amsterdame atstovybė pranešė, kad iš Pietų Afrikos skridusio lėktuvo priekinės važiuoklės dalyje rado keleivį, kuris išgyveno 11 valandų kelionę pavojingomis sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėktuvas skrido iš Johanesburgo į Nyderlandus ir vieną kartą sustojo Nairobyje, Kenijoje, kur, kaip manoma, tuo metu vyras ir pateko į lėktuvą. 22 metų vyrui pasisekė, kad liko gyvas.

Nors jis nėra pirmasis žmogus, išgyvenęs tokią pavojingą kelionę važiuoklėje, rizika yra neįtikėtinai pavojinga. Skrendančio lėktuvo kėbulą veikia -51 °C temperatūra.

Negana to, atmosferos slėgis tame aukštyje yra nuo trečdalio iki ketvirtadalio to, koks jis patiriamas jūros lygyje. Tai gali lengvai sukelti hipoksiją (deguonies trūkumą).

Sušalęs tokio mirtino derinio aukos kūnas 2019 metais nukrito Londone, kai lėktuvas atskrido į Hitrou oro uostą.

Prieglobsčio prašiusiam keleiviui Nyderlandų pasienio patruliui suteikė pagalbą įvykio vietoje. Jie sėkmingai padidino jo kūno temperatūrą iki saugesnio lygio ir patvirtino, kad jis buvo sąmoningas ir galėjo atsakyti į keletą klausimų. Tada jis buvo perkeltas į ligoninę. Nyderlandų valdžios institucijos dabar atlieka tyrimą, iš kur tiksliai tas vyras atvyko ir ar tai nėra neteisėto migrantų gabenimo atvejis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(4)
(22)

Komentarai (2)