[Žinios trumpai] Dėl karo Ukrainoje FIFA skelbia priemones prieš Rusiją – ne tokias kokių visi tikėjosi: Europos šalys vis tiek atsisako žaisti prieš agresorių (Papildyta 2022 02 28)  ()

FIFA, pasaulio futbolo valdymo institucija, paskelbė apie daugybę priemonių, turinčių įtakos Rusijos dalyvavimui tarptautinėse rungtynėse, tačiau įvesti griežiausios priemonės nesiryžo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FIFA neuždraudžia Rusijai žaisti tarptautinėse rungtynėse, bet įveda kitus apribojimus. Teigiama, kad tarptautinės varžybos nebus žaidžiamos Rusijos teritorijoje, šalis varžysis „Rusijos futbolo sąjungos“ (RFU) pavadinimu, RFU rungtynėse nebus naudojama Rusijos vėliava ar himnas.

Taip pat visos „namų“ rungtynės bus žaidžiamos neutralioje teritorijoje – be žiūrovų, o priemonės bus „taikomos iki tolesnio pranešimo“.

Lenkija į FIFA pranešimą sureagavo piktai, sakydama, kad nežais prieš Rusiją, „kad ir koks būtų komandos pavadinimas“.

Lenkija 2022 m. kovo 24 d. turėjo žaisti Pasaulio futbolo čempionato atrankos B grupėje atkrintamasiąs rungtynes su Rusija. Laimėtojas turėtų žaisti su Švedija arba Čekija dėl patekimo į pasaulio čempionatą Katare. Švedija, Čekija, Anglija taip pat paskelbė nežaisiančios su Rusija.

FIFA pareiškime taip pat pasmerktas Rusijos jėgos panaudojimas Ukrainoje ir teigiama, kad ji „tęs savo nuolatinį dialogą su TOK, UEFA ir kitomis sporto organizacijomis, kad nustatytų bet kokias papildomas priemones ar sankcijas“.

 

Pastarosiomis dienomis organizacija patyrė spaudimą imtis veiksmų, nes futbolo asociacijos visoje Europoje paskelbė, kad jų komandos atsisakys žaisti bet kokiose rungtynėse su Rusija.

PAPILDYTA 2022 02 28

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) rekomenduoja Rusijos ir Baltarusijos sportininkams ir pareigūnams uždrausti dalyvauti bet kokiose organizuojamose tarptautinėse varžybose, todėl Pasaulio futbolo valdymo institucija FIFA ketina sustabdyti Rusijos veiklą iki kito pranešimo.

Sustabdymas reikštų Rusijos pašalinimą iš kovo mėnesį vyksiančiose pasaulio čempionato atkrintamosiose varžybose.

 

TOK paragino sporto valdymo organus neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti varžybose, nes tų šalių vyriausybės pažeidė olimpines paliaubas.

Pranešama, kad šį vakarą Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) išmes iš narių Rusiją ir Baltarusiją. Šaltinių teigimu, Rusija praras teisę rengti kitų metų pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionatą, o taip pat ir 2023 metų vyrų pasaulio čempionatą, kuris turėjo būti surengtas Sankt Peterburge. Pagal nutarimą, Rusijos ir Baltarusijos ledo ritulininkai negalės dalyvauti šių metų pasaulio čempionate Suomijoje gegužę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()