[Žinios trumpai] Rusijoje prasideda badas? Ukrainoje oficialiai leista vogti - ypač grūdus  (3)

Rusijos Federacijoje, Krasnojarsko krašto teritorijoje, valdžia leido vogti grūdus iš rusų okupuotos Chersono srities dalies.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį sprendimą deputatai priėmė beveik vienbalsiai per Krasnojarsko krašto įstatymų leidžiamosios asamblėjos posėdį.

„Deputatai posėdyje beveik vienbalsiai pritarė sprendimui importuoti grūdus iš Chersono srities, kurį iš dalies perėmė Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos...“, – pažymėjo šalies agresorės departamentas.

Įstatymų leidėjas tokio sprendimo būtinybę aiškino tuo, kad Rusijoje dėl sankcijų labai trūksta grūdinių kultūrų ir daržovių.

„... praėjusių metų ir dabartinio Chersono regiono ūkininkų derliaus pertekliaus nusavinimas taps viena iš priemonių, padedančių smulkiajam verslui ir vartotojų kooperatyvams“, – teigiama pranešime.

Kaimo reikalų ir agropramonės politikos komiteto vadovas Vladislavas Zyrjanovas teigė, kad Krasnojarsko krašto patirtis ateityje gali būti „sėkmingai“ pritaikyta ir kituose Rusijos regionuose.

 

Artimųjų Rytų studijų centro ekspertas ir politologas Sergejus Danilovas balandžio pabaigoje teigė, kad okupuotoje Chersono srities teritorijoje okupantai reikalauja, kad ūkininkai didžiąją dalį būsimo derliaus jiems atiduotų nemokamai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(10)
(-5)

Komentarai (3)