Žiniasklaidos ateitis - nemokami laikraščiai ir internetas?  (0)

Balandžio mėnesio gale Paryžiuje vykusioje 77-ojoje Tarptautinės laikraščių marketingo asociacijos (INMA) surengtoje konferencijoje konstatuota sėkminga nemokamų laikraščių ir internetinės bei mobiliosios žiniasklaidos plėtra. Vieninteliai iš Lietuvos leidėjų šioje konferencijoje dalyvauja dienraščio „15min“ generalinis direktorius Tomas Balžekas ir rinkodaros vadovas Tomas Bindokas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis renginys kasmet sulaukia daugiau nei 500 pagrindinių pasaulio laikraščių ir kitų žiniasklaidos srities atstovų. Tris dienas vykstančioje konferencijoje pranešimus skaito žymių įmonių – „Google“, „NY Times“, „Times of India“, „Sydney Morning Herald“, „Metro International“, „Schibsted“ vadovai ir kiti pranešėjai.

„Times of India“ vadovas nustebino savo pateiktais skaičiais: jų dienraštis leidžiamas virš 4 mln. kopijų tiražu kasdien, o jo platinimu užsiima virš 200 000 žmonių.

Viena konferencijos diena buvo skirta nemokamiems dienraščiams, kurių pasaulinė plėtra yra labai sėkminga. Kol mokamų laikraščių leidėjai stebi krentančius skaitomumo ir pajamų rodiklius, nemokama spauda milžinišku greičiu plinta visame pasaulyje ir šiuo metu pritraukia per 100 mln. skaitytojų kasdien.

Konferencijoje akcentuota, kad pastebima ir labai didelė interneto bei mobiliosios žiniasklaidos plėtra. Dauguma specialistų mano, kad tai bus žiniasklaidos ateitis, nors visi akcentuoja, kad popieriniai laikraščiai neišnyks dėl paprastų faktorių: patogumo ir įpročio juos vartoti.

Konferencijos dalyviai priimti ypač svetingai. Jiems suorganizuotas specialus vizitas į Notre Dame katedrą, kur vyko priėmimas, vargonų muzikos koncertas ir katedros istorijos apžvalga.

Šį penktadienį konferencijos uždarymo proga rengiama ištaiginga vakarienė Prancūzijos Senato rūmuose. Viešbutis, kuriame vyksta konferencija, yra specialiai saugomas, nes jame gyvena dauguma konferencijos dalyvių, kurie yra įtakingi įvairių šalių ketvirtosios valdžios atstovai.

Lietuvai šioje konferencijoje atstovauja tik „15 min“ vadovai. Kiti didieji mūsų šalies leidėjai dėl nežinomų priežasčių ignoruoja dideles tobulėjimo galimybes suteikiantį renginį.

Šaltinis

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: