Apdovanoti pirmojo etapo verslo plano turnyro nugalėtojai  (0)

2007 m. kovo 30 d., Vilniuje įvyko verslo plano turnyro pirmojo etapo nugalėtojų apdovanojimai. Verslo plano turnyro vertintojams buvo pateikta 151 verslo plano idėja, iš kurių 10 geriausiųjų apdovanotos pirmojo etapo piniginiais prizais. Šiais metais kaip niekada, daugiausia idėjų pasiūlyta informacinių technologijų verslui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verslo plano  konkurso pirmojo etapo rezultatai

10 geriausių idėjų pateikė 3 komandos iš Vilniaus, 3 – iš Klaipėdos, 3 – iš Kauno ir 1 – iš Šiaulių. Dvi vilnietės komandos „E-mobile.lt“ ir „Kinas.info“ pristatė portalų idėjas, vilniečiai „Ra“ – sūrio ir jo gaminių parduotuvę. Komandos iš Klaipėdos „Kartai“, „Viglė“, „Benotex“ – kartodromo, dviračių tinklo ir marmuro gamybos verslo plano idėjas. Kauno miesto atstovų „ApixSoftware“, „Playground“ ir „V-Stilius“ geriausiomis pripažintos dėl naujos meno formos, jaunuolių švietimo IT pagalbos ir vyriško stiliaus tinklalapio idėjų. Šiauliečiai „Parama“ pristatė pensiono garbingo amžiaus žmonėms idėją. Kiekvienai komandai įteikti 500 litų vertės piniginiai prizai.

Vilniaus regione pirmajam turnyro etapui pateiktas 81 verslo planas, Kauno – 27, Klaipėdos – 16, Panevėžio – 13, Šiaulių – 9, Alytaus – 5. Daugiausia dalyvių norėtų kurti verslą IT srityje (44), tačiau populiarios ir šios sritys: prekyba (33), gamyba (22), mokymai (22), visuomenės informavimo priemonės (19) ir kt.

„Sulaukę pirmųjų Verslo plano turnyro rezultatų džiaugiamės, kad idėjos yra itin inovatyvios, jos yra realesnės, matoma aiški kokybinė pažanga palyginus su pernai metais. Šiemet dalyvių gausa pranoko pernai metų statistiką, tai parodo visuomenės verslumo augimą“, – sako Šiaurės miestelio technologijų parko direktorius, VPT organizatorius Gediminas Pauliukevičius.

Pirmajame etape idėjų aprašymus pateikė ne visos užsiregistravusios komandos, tačiau jos tai gali padaryti vėlesnių etapų metu ir kovoti dėl pagrindinių prizų: 15 000 litų piniginiu prizu bus apdovanotas inovatyviausias verslo planas; 15 000, 10 000 ir 5 000 litų – trys geriausiai pasirodžiusios komandos, kurių pirmoji vyks į Harvarde organizuojamą verslo plano turnyrą „Global business challenge“ ir turės galimybę prisistatyti investuotojams pasauliniu mastu.

„Šiemet turnyro dalyviai pasižymėjo ne tik idėjų gausumu, bet ir jų brandumu. Suteikus dalyviams daugiau verslo vadybos žinių, daugelį šių kūrybingų sumanymų galima pradėti įgyvendinti ir realybėje“, – sakė verslo planus vertinusio SEB Vilniaus banko Verslo plėtros departamento direktorė Deimantė Bareikienė. Pasak jos, šiemet pateikta ypač daug su elektroninėmis technologijomis, verslo galimybėmis interneto erdvėje susijusių projektų. „Pastebėjome ir dar vieną tendenciją – vis daugiau verslo planų atkeliauja ne tik iš didžiųjų miestų, bet ir atokesnių Lietuvos vietovių“, – teigia D. Bareikienė.

Vertintojai, paklausti apie pirmojo VPT etapo darbus, vienbalsiai teigia, kad jie yra įdomesni ir gyvesni, pasikeitė požiūris į verslą, net tradicinės sritys kaip gamyba arba prekyba yra inovatyviai interpretuojamos.

„Aiškiai matomas augantis technologinis lygmuo. Man asmeniškai labai patiko el. komercijos sprendimai, manyčiau, kad jie artimiausiu metu labai paplis. Rinka parodys, ar jie yra tinkami“, – komentuoja VPT vertintojas, Lietuvos ekonominės plėtros agentūros Eksporto departamento direktorius Sigitas Brazinskas.

VPT trečią kartą Lietuvoje organizuoja viešoji įstaiga Šiaurės miestelio technologijų parkas. Vasario 1 d. startavęs renginys tęsis iki rugpjūčio 30 d. Šiemet VPT apima net šešis Lietuvos miestus: Vilnių, Klaipėdą, Kauną, Šiaulius, Panevėžį ir Alytų. Pirmasis „verslo klubas“, neformali verslo partnerių diskusija, vyks Alytuje balandžio 17 d. Užsiregistruoti ir dalyvauti nemokamai VPT galima bet kuriame etape.

Registracija į VPT –
www.versloturnyras.lt

Nugalėtojai iš arčiau

Laimėjusios komandos:

KOMANDA
MIESTAS
VIGLĖ
Klaipėda
BETONEX
Klaipėda
KARTAI
Klaipėda
RA
Vilnius
Parama
Šiauliai
ApiX software
Kaunas
E-mobile.lt
Vilnius
Kinas.info
Vilnius
Playground
Kaunas
V-stilius
Kaunas

Įdėjų aprašymai (neplagijuokit )

Playground

Šios idėjos gimimas yra inspiruotas progresyvios vakarietiškos bei japoniškos kompiuterinio meno kultūros. Šiuo metu pasaulyje jos vystymasis įgauna vis didesnį pagreitį, nes kompiuteris yra tapęs viena pagrindinių inovatyvių menininkų darbo priemonių.
Apibūdinti šio meno formai reiktų nemažai epitetų. Tai suaugusių vaikų (kidult) subkultūra su savo gyvenimo-žaismo filosofija ir stiliumi. Ryškios spalvos, ekspresyvi grafika, gyva energija, gausybė nuotaikingų animacinių (avangardinių) personažų, daug teigiamos ironijos. Tai tam tikra geros nuotaikos terapija dažnai sustabarėjusiame, pilname pilkų spalvų ir rutinos pasaulyje.
Playground komandos veiklos kryptis ir misija- supažindinti, perduoti ir užkrėsti šia kultūra visus progresyviai mąstančius, trykštančius gyvenimo džiaugsmu, ieškančius naujovių ir pasiilgusius „gyvo” inovatyvaus meno, perkelto į apčiuopiamus objektus pačiomis netikėčiausiomis formomis. Ateityje numatytos įvairiausios šios kultūros propagavimo formos. Pagrindinės kryptys: šio meno parodų organizavimas-galerija,visų įmanomų formų kūrinių, interjero aksesuarų ir kt. kūrimas ir prekyba galerijoje ir internete, internetinis portalas, PDF žurnalas. Taip pat numatomos ir kitos populiarinimo formos- gyvi performansai, workshop’ai, entuziastų-fanų klubas. 

KARTAI

Kartų komandos siūloma verslo idėja – dengtas kartodromas Klaipėdoje, (dengto kartodromo Lietuvoje nėra nei vieno). Žmonių gyvenimo kokybei augant, auga ir jų poreikiai bei reikalavimai kokybiškam laisvalaikio praleidimui. Dengtas kartodromas gali būti tiek puikus laisvalaikio praleidimo būdas, tiek alternatyva blogu oru greičio mėgėjams. Klaipėda yra turistų pravažiuojamas miestas, kuriame ilgiau neužtrunkama dėl paslaugų įvairovės trūkumo. Taigi, kartodromas turistams būtų papildoma galimybė turiningai praleisti laisvalaikį.
Komanda planuoja, kad pastačius dengtą kartodromą ir jame įdiegus profesionalią greičio bei laiko matavimo aparatūrą, kartodromo lygis būtų pakylėtas iki pasaulinio lygio. Neatmetama galimybė, kad čia galėtų būti rengiamos tarptautinės varžybos.

VIGLĖ

Komanda VIGLĖ jau ateinantį vasaros sezoną pasiūlys Neringos kurorto svečiams naują paslaugą - dviračių nuomos vietų tinklą. Tam Komanda planuoja įsteigti penkias nuomos vietas Neringos miesteliuose ir Smiltynėje bei apie dešimt viešbučiuose visoje Kuršių Nerijoje.
Komanda savo išskirtinumu laiko tai, kad jos klientai galės ne tik laisvai pasirinkti vietą, kurioje išsinuomoja dviratį, bet ir grąžinti jį ten, kur jiems tuo metu bus patogiausia. Be to, dviračių nuoma taps patogesnė svečiams, apsistojusiems toliau nuo Neringos centro, nes jie dviračius galės išsinuomoti tiesiog viešbutyje. Neringoje, kur turizmas ypač paplitęs, iki šiol atskiruose miesteliuose veikia pavieniai, tarpusavyje nebendradarbiaujantys privatūs dviračių nuomos taškai. Komanda savo klientams siūlys aukštos kokybės paslaugas ir stengsis išlaikyti gerus santykius su viešbučiais ir turizmo firmomis.

E-MOBILE.LT

Komandos e-mobile.lt tikslas - naujas telekomunikacijų portalas Lietuvoje: www.e-mobile.lt. Šis portalas bus pirmasis, kuris siūlys labai plataus profilio paslaugų spektrą, kaip: straipsnius iš Lietuvos ir užsienio; spaudos pranešimus; interviu su žinomais žmonėmis; naujienas iš viso pasaulio; konkursus įvairiomis temomis; produktų katalogą; produktų palyginimą; telefonų ir aksesuarų e-parduotuvę su visomis apmokėjimo galimybėmis; foto konkursus (nauja); žaidimų ir melodijų bazę; mobiliųjų programų bazę (nauja); galimybę atsisiųsti bet kokią informaciją iš mobilaus telefono į savo aplinką ir atvirkščiai (nauja); naudotų mobiliųjų telefonų turgų; galimybę patikrinti ar telefonas yra vogtas (nauja); klientų valdymo sistemos nuomą (nauja);
E-mobile projektą pradėtas kurti 2006 m. gruodžio mėn., o komandos planuojamas oficialus portalo startas - 2007 m. balandžio 2 d.

KINAS.INFO

www.kinas.info – du su puse metų Lietuvoje veikianti interneto svetainė apie kiną. Per nepilną tūkstantį veiklos dienų kinas.info populiarumu aplenkė kur kas ilgiau veikiančius konkurentus, valdančius patogesnius ir patrauklesnius interneto vardus. Šiandieninė www.kinas.info auditorija – virš 4 tūkst. skaitytojų per dieną, 23 tūkst. per savaitę, 90 tūkst. per mėnesį (audituoti „Gemius“ duomenys).
www.kinas.info per sukaupė didžiulę informacijos duomenų bazę – svetainėje pateikiama informacija apie daugiau nei 5 tūkst. filmų, 23 tūkst. aktorių ir režisierių, sukaupta per 30 tūkst. nuotraukų.
Naujas iššūkis – išplėsti www.kinas.info veiklą į Latviją, Estiją, Suomija, Švediją, Norvegiją, Daniją, Lenkiją ir Vokietiją. Plėtrai pasirinktos šalys, kurios yra geografiškai netoli nuo Lietuvos, gyventojai kalba vietos kalba (ypač svarbu – interneto vartotojai nori rasti kuo daugiau informacijos savo kalba, o daugiau nei 98 proc. informacijos internete – populiariausiomis kalbomis), o konkurencinė aplinka – pakankamai patogi.

RA

RA komandos verslo idėja – atidaryti specializuotą sūrio ir jo gaminių parduotuvę Vilniuje, Senamiestyje arba centre bei užmegzti kontaktus su sūrio tiekėjais iš Prancūzijos, Anglijos, Italijos, Olandijos, Šveicarijos, Ispanijos ir JAV. Tai būtų pirmoji tokio tipo parduotuvė tiek Vilniuje, tiek visoje Lietuvoje, o jos pagrindinis išskirtinumas – didelis įvairių sūrio rūšių ir gaminių pasirinkimas bei asortimentas.
Komanda mano sūrio pasiūlą formuoti iš populiariausių pasaulyje sūrio rūšių, taip pat nepaliekant nuošalyje ir egzotiškų ar netradicinio skonio sūrių.
RA savo veikloje planuoja derinti sūrio degustavimo vakarus su vyno parduotuvių organizuojamais vyno degustavimo vakarais. Tolimesnėje verslo plėtroje numatyta siūlyti prabangaus sūrio produktus įmonių teminiams vakarėliams ar baliams.

APIX SOFTWARE

ApiX software komandos tikslas - skatinti jaunų žmonių švietimą naudojant informacines technologijas, t.y. mokomųjų kompiuterinių žaidimų pagalba ugdyti ikimokyklinio ir pradinių klasių amžiaus vaikus. Kurdama savo produktus komanda ketina konsultuotis su vaikų psichologu ir taip ieškoti efektyviausių būdų skatinti vaikų mentalinį ir emocinį ūgdymą. ApiX software siūlomų žaidimų pagalba vaikai bus mokomi įvairių dalykų: matematikos, lietuvių ar kitų kalbų, pasaulio pažinimo, įvairių menų, o taip pat jiems bus perteikiamos tokios žmogiškosios vertybės kaip meilė artimiesiems, gamtai, gimtinei, mokoma dalintis ar neleisti vystytis rasizmui. Žaidimai bus kuriami ne tik lietuvių kalba, bei bus pristatomi ir užsienio rinkai.
Komanda savo pranašumus konkurentų atžvilgiu įžvelgia planuose specializuotis tik žaidimų kūrimo bei vystymo srityje, todėl tikisi pasiekti gerų rezultatų savo produktų funkcionalume, išbaigtume ir detalume, kas užtikrins produktų gamybos greitį, inovatyvumą, besikeičiančių vartotojų poreikių tenkinimą.

BETONEX

Naudojant originalią technologiją, Betonex siūlo sukurti ir į rinką teikti nebrangų, konkurencingą ir kokybišką produktą, savo savybėmis ir išvaizda nenusileidžiantį natūraliam produktui - marmurą iš betono. Marmuras iš betono - tai aukštos kokybės, ilgaamžiai, atsparūs šalčiui ir nusidėvėjimui, tikslių išmatavimų, įvairiaspalvės ir ilgaamžės spalvinės gamos betono gaminiai, skirti lauko ir vidaus apdailai, šaligatvio ir grindų plytelės, mažosios architektūros dirbiniai, palangės, laiptai ir jų elementai, židiniai.
Technologijos pranašumai – ekologiškumas, mažos energijos sąnaudos, žema produkcijos savikaina, greita grąža, nereikalauja didelių pradinių investicijų, aukštos gaminių atsparumo charakteristikos, platus panaudojimo spektras.
Išskirtinis šios idėjos požymis yra tai, kad iš paprastų ir lengvai prieinamų žaliavų, galima pagaminti aukštos kokybės produktą, kurio pagrindinės savybės yra: žema savikaina, didelis rentabilumas, nesudėtinga gamyba, plati spalvinė gama, didelis atsparumas, mažos pradinės investicijos.
Užpatentuota plytų, dujų silikato ir kitokių statybinių blokelių, taip pat putų polistirolo ir kitų medžiagų apdailos spalvotu betonu gamyklinėmis sąlygomis, technologija yra unikali ir neturi analogų pasaulyje.

V-STILIUS

Komanda „V-stilius“ nusprendė įkurti internetinį portalą įvairaus amžiaus, poreikių ir pomėgių vyriškos lyties asmenims (preliminari amžiaus grupė: 16-36 metai), kuris taptų geriausiu draugu ir sumaniu patarėju aprangos stiliaus, laisvalaikio stiliaus, bendravimo stiliaus klausimais vyrams.
Vaikinams niekas nepataria, kaip rengtis, kaip šukuotis, ką daryti, kaip elgtis, ką sakyti, kaip sužavėti. Portalas būtų daug patrauklesnis nei vyrams leidžiami žurnalai, kadangi apibendrintų daugiau informacijos iš įvairių šaltinių. Be to, vyrams skirti žurnalai apsiriboja tik reklama internete ar keliomis reklaminėmis rubrikomis kituose puslapiuose, tačiau neskelbia konkrečių straipsnių.
Komandos siūloma idėja išskirtinė tuo, kad tai - stiliaus patarimų portalas (o ne pažintys, straipsnių apžvalgos ir pan.), kur skelbiama informacija turi tikslinę paskirtį ir tikslinę grupę. Vyriškas stilius – tai graži išvaizda, turiningas laisvalaikis, malonus bendravimas. Viso to galima išmokti!!! Apsilankykite interneto svetainėje www.vstilius.lt nuo 2007 m. balandžio 1 d.

PARAMA

Komandos Parama verslo idėja - senyvo amžiaus žmonių pensiono, kurio paslaugų tikslinė rinka – pasiturintys pensinio amžiaus žmonės (jų šeimos nariai), steigimas.
Pagrindinė “Senolių” pensiono nauda gali būti apibūdinta kaip pasirinkimo galimybių, siekiant patenkinti vyresnio amžiaus žmonių ar juos prižiūrinčių bei slaugančių asmenų poreikius, išplėtimas.
„Senolių“ pensiono konkurenciniai pranašumai (lyginant su kitais privačiais senelių namais): komfortiška, maksimaliai senyvų žmonių poreikius atitinkanti fizinė aplinka, aukšta teikiamų paslaugų kokybė, paslaugų kompleksiškumas (įvairovė), aukštesnės eilės poreikių tenkinimo galimybė (neapsiribojama tik būtiniausių paslaugų teikimu), individualizavimo galimybė teikiant atskiras paslaugas, fizinės ir psichologinės asmeninės erdvės sukūrimo galimybė, sudarytos sąlygos pensiono gyventojų nevienadieniam lankymui (specialiai svečiams įrengti 2 viešbučio tipo kambariai), anonimiškumas ir informacijos konfidencialumas, bendruomeniškumas, lanksti paslaugų kainodara.


 

Parengta pagal:

SALDO PARTNERIAI ryšiai su visuomene - pranešimas spaudai.  

Daugiau informacijos irena@saldopartneriai.lt

 

 


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: