Rūpesčiai dėl vaikui netinkamai parinkto vardo  (4)

Visi esame girdėję ar net pajutę sąžinės graužatį dėl įsigytos vienos ar kitos prekės, kurios iš tikrųjų nereikėjo pirkti. Pasirodo, pasaulyje jau žinomas reiškinys, kai analogiškas sąžinės šauksmas prabyla dėl... vaikui išrinkto vardo. Portalas BabyCenter.com neseniai apklausė 1219 mamų - pasirodo, jog net 10% apklausos dalyvių yra keitusios savo vaiko vardą. Pagrindinės pakeitimo priežastys kinta nuo to, jog buvo susižavėta kitu vardu iki to, kad su parinktu variantu nesutiko kažkas iš giminių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gailėjimosi jausmą priėmus reikšmingą sprendimą žmonės jaučia gan dažnai. Vaiko vardo parinkimas šiandien yra laikomas vienu svarbiausių sprendimų, kuriuos tenka priimti gimdytojams. Tik labai maža dalis tėvų apsieina be mažos bibliotekėlės knygų apie vaikų vardus, be interneto pagalbos ieškant pakankamai unikalaus (bet ne per daug juokingo) vardo. Šios srities ekspertai teigia, jog dabar vardo vaikui parinkimas tampa vis labiau panašus į komercinių produktų prekės ženklo kūrimą - jaučiamas didžiulis žmonių polinkis sugalvoti kažką tokio, ko neturėtų niekas kitas.
Psichologai teigia, jog 12 mėnesių amžiaus kūdikiai jau visiškai atpažįsta savo vardus. Rekomenduojama, jog vaikui sulaukus 2 metų amžiaus keičiant vardą būtų gautas jo paties sutikimas. Geriausia vardą pakeisti (jei to būtinai reikia) anksčiau nei vaikui sukaks 2-3 metai, nes tokio amžiaus žmonės jau turi pilnai susiformavusį tapatybės pojūtį ir vardo keitimas gali sukelti neigiamų psichologinių poveikių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: