Trūksta adrenalino? Pabūkite patrankos sviediniu (video)  (0)

Žmonių šaudymas iš patrankų tęsiasi jau visą šimtmetį. Ne, čia ne tas atvejis, kai norimą žmogų nužudyti ir naudojama tikra patranka. Tiesiog tai savotiškas pomėgis, o kai kam ir darbas. Vietoj tikrų patrankų naudojamos imitacinės katapultos, bet efektas panašus kaip iš tikros patrankos. Pagal kai kuriuos šaltinius, pirmasis toks šūvis įvyko dar 1871 metais, kuomet kažkokį tai vaikiną, kurio vardo istorija jau nepamena, aprengė kaip moterį ir su panašia katapulta iššovė į Londono muzikino teatro holą. Efektas gal ir neblogas, bet reikia būti stiprių nervų ir nelabai branginti gyvenimą, norint taip vaidinti patrankos "sviedinį".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogus, kurį iššauna iš dabartinių patrankų - katapultų per tris sekundes pasiekia 100 km/h greitį. Perkrovos siekia 12 g (laisvo kritimo pagreitis). Faktiškai netreniruotam žmogui 3-4 g perkrovos gali baigtis mirtimi. Tačiau visi šio sporto entuziastai jus nuramins - pabūti sviediniu taip pat nepavojingai, kaip ir skustis benzopjūklu. Tad praeitame šimtmetyje iš 50 "žmonių-sviedinių" žuvo "tik" truputi daugiau nei pusė - 30.

Šiame video - vienas iš tokios savižudiškos veiklos entuziastų su stulbinančiu 20 metų stažu Ermes Zamperla.  Demonstruodamas savo triukus Floridoje jis viršijo greičio rekordą ir buvo iškarto apdovanotas - peršokęs apsaugines pagalvęs įsirėžė tiesiai į žemę...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: