Ekonomikos nuosmukis kursto žmogaus teisių krizę  (4)

Visą pasaulį apėmęs ekonomikos nuosmukis skatina žmogaus teisių krizę, įspėja tarptautinė nevyriausybinė žmogaus teisių gynimo organizacija „Amnesty International“ ketvirtadienį išplatintame pranešime apie žmogaus teisių padėtį „Report 2009: State of the World's Human Rights“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ekonomikos nuosmukis paskatino smurtą, atitraukė nuo jo dėmesį ir sukūrė naujų problemų“, – išplatintame pranešime cituojama „Amnesty International“ generalinė sekretorė Irene Khan. Jos teigimu, žmogaus teisės yra visiškai pamintos.

„Milijardai žmonių yra nesaugūs. Jie kenčia nuo neteisybės ir pažeminimo, – sako I.Khan. – Ši krizė – tai maisto, darbo, švaraus vandens, žemės, namų trūkumas. Taip pat skurdas, diskriminacija, auganti nelygybė, ksenofobija, rasizmas, smurtas ir represijos visame pasaulyje.“

Organizacija tvirtina, kad pokyčio šiose srityse reikia skubiai, todėl pradeda naują programą „Demand Dignity“, nukreiptą prieš žmogaus teisių pažeidimus, skatinančius skurdą.

„Pirmas naujos kampanijos reikalavimas yra skirtas JAV ir Kinijai“, – kalbėjo I.Khan. Jos teigimu, JAV nepripažįsta ekonominių, socialinių ir kultūrinių teisių. Tuo tarpu Kinija negerbia politinių ir civilinių teisių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: