Krėslu pavirstantis putoplasto blokas  (8)

Taivano Tatung universiteto pramoninio dizaino specialybės absolventė Yu-Ying Wu sukūrė stačiakampio formos putoplasto bloką, kuris ant jo atsisėdus pavirsta patogiu krėslu. Lanksčiame putoplaste skylės išdėstytos ne bet kaip - parinkta tinkama jų forma ir jos kuopščiai išpjaustytos taip, kad nuo žmogaus svorio gaminys susispaustų į reikiamą formą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yu-Ying Wu sukurtas "Breathing chair" (liet. "Kvėpuojanti kėdė) gaminys buvo nominuotas tarptautiniam dizaino konkursui "Red dot design award" ir laimėjo pirmąją premiją už geriausią namams skirtų baldų koncepciją. Pati autorė atskleidžia, jog krėslas pagamintas iš tankaus ir lankstaus putoplasto, kuris 100 procentų "draugiškas" aplinkai. Reikiama skylių forma parinkta atlikus erdvinius skaičiavimus. Trijais sluoksniais putoplasto padengta kėdė gali "automatiškai susilankstyti" į reikiamą formą, atsižvelgiant į sėdinčio asmens svorį ir pozą.

Wu sako, jog mintis sukurti kėdę, kuri gali nuimti apkrovą nuo kojų, jai kilo dėl nuolatinio kelių skausmo, kurį mergina patiria sėsdamasi ant įprastinių kėdžių. Krėslas taip pat turėjo būti pakankamai elastiškas, kad sumažintų kojų apkrovą žmogui stojantis. Įkvėpimo autorė sėmėsi iš augalų ląstelių, o išpjautos angos žmonėms sudaro įspūdį, tarsi putoplastas gali kvėpuoti. Wu kūrinys išsiskyrė iš kitų 4800 konkursui pateiktų darbų iš daugiau kaip 60 pasaulio šalių, ir už tai vertinimo komisija jį įvertino kaip geriausią buičiai skirtų baldų koncepciją. 

(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: