Rusija iki 2025 metų turės du prezidentus: prasideda galinga separatizmo banga, Maskva nieko negali padaryti  ()

Rusijos laukia galinga separatizmo banga: pirmasis „peilį į nugarą“ įsmeigs Tatarstanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešingai federaliniam įstatymui ir Maskvos norui, Rusija iki 2025 metų turės du prezidentus.

Tatarstane planuojamas demaršas. Peilį į Maskvos valdžios nugarą dabar smeigs ne draugiška NVS respublika, o Rusijos Federacijos narė.

Prieš metus Valstybės Dūma nusprendė, kad Rusijoje yra tik vienas prezidentas. Tačiau po metų Tatarstano valstybės taryba vis dėlto nusprendė palikti šį postą Tatarstano Respublikos Konstitucijoje Rustamui Minnikhanovui iki 2025 m. – vėliau, nei baigsis Putino kadencija.

Po to Tatarstane atsiras „rais“ – arabiškas skolinys su ta pačia prasme, tai yra iki 2025 metų Rusijoje bus du prezidentai. Ši situacija yra susijusi su Putino susilpnėjimu ir separatizmo augimu Rusijos regionuose.

Apie tai, kaip šį demaršą vertina politologai ir ekspertai, rašė „Telegram“ kanalas „Mes galime paaiškinti“.

„Manau, kad jie (Tatarstano elitas) žiūri į ateitį. Nelabai tolimoje ateityje Rusijos laukia galinga separatizmo banga... Putinas silpsta, ir jie tai taip pat jaučia“, – sako politikos analitikas Abbasas Gallyamovas, buvęs V. Putino kalbų rašytojas.

„Tai, kad Tatarstanas taip ilgai delsė (pervardijant aukščiausią pareigūną), taip pat yra reikšminga, nes centras (Maskva) nieko negali padaryti su Tatarstanu... Respublika nominaliai atitinka centro reikalavimus, bet daro tai kuo lėčiau ir su ypatingu cinizmu“, – sako politologas Aleksandras Kynevas.

 

„Dabartinės netvarkos situacijoje tai tampa labai rimta. Niekas, išskyrus Tatarstaną, neturi jėgų tokiems demaršams“, – sako Leonidas Gozmanas.

Jo nuomone, dezintegracijos tendencija išliks ir toliau, o tikimybė, kad Rusija išliks tose pačiose sienose, nėra didelė, prognozuoja Gozmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(1)
(95)

Komentarai ()